Heb je vragen? Bel 020-303 97 00

Advies voor Nederlandse journalisten in Turkije

21 juli 2016

Met de afkondiging van de noodtoestand in Turkije heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor dat land weer aangepast. De NVJ houdt de ontwikkelingen in het land nauwlettend in de gaten. Uit navraag bij enkele Nederlandse journalisten lijken de gebeurtenissen van de afgelopen dagen hen het werken in Turkije vooralsnog niet extra te belemmeren. Ook het ministerie van Buza heeft daarvoor op dit moment geen aanwijzingen.

Advies voor Nederlandse journalisten in Turkije

Waar in het algemene reisadvies van Buza Turkije-bezoekers wordt geadviseerd politieke demonstraties, mensenmassa’s en samenscholingen te mijden omdat die kunnen ontaarden in rellen en geweld, is dat voor journalisten natuurlijk juist vaak hun werkterrein. 

Op verzoek van de NVJ heeft Buza daarom voor journalisten een wat aangepast advies:

  1. Download de speciale 24/7 BZ Reis app 
  2. Registreer je bij de Nederlandse ambassade in Ankara. De ambassade weet dan dat je in Turkije aan het werk bent en kan je in het geval dat nodig is ook bereiken. Registreren kan hier  
  3. Noteer het speciale noodnummer van het ministerie van Buitenlandse zaken vanuit het buitenland: +31 247 247 247

De NVJ en het ministerie hebben afgesproken elkaar goed op de hoogte te houden van de ontwikkelingen.

Heb je dringende vragen ? Bel dan naar de NVJ: +31 20 303 97 00. Buiten kantooruren is er het speciale noodnummer: +31 65 15 29 562.

Terug naar vorige pagina