Heb je vragen? Bel 020-303 97 00

Demonstraties in het hele land

8 januari 2015

Door het hele land worden vanavond demonstraties gehouden om de slachtoffers van de aanslag op het weekblad Charlie Hebdo te herdenken. De demonstraties beginnen om 18.00 uur, het tijdstip waarop ook in Parijs een grote demonstratie begint. Bestuursleden en secretariaat van de NVJ zullen om 18.00 uur aanwezig zijn bij demonstraties in Amsterdam (Frans Consulaat - Dam), Utrecht (Domplein), Nijmegen (Plein 1944) en Hilversum (Kerkbrink).

Het Nederlands Genootschap van Burgemeesters heeft de oproep om te demonstreren verspreid onder alle burgemeesters. Hierbij staan vertegenwoordigers van de pers en de politie centraal, juist omdat deze groepen doelwit waren bij de aanslag en zij de vrijheid en de waarden van de samenleving bewaken. In Hilversum zijn drie sprekers die stilstaan bij de aanslag. Burgemeester van Hilversum Pieter Broertjes vangt aan. De tweede spreker is Mehmet Egilmez, namens de moslimgemeenschap in Hilversum. De laatste spreker is Thomas Bruning, algemeen secretaris van de NVJ.

Verder hebben de NVJ en het Genootschap van Hoofdredacteuren om 13.00 uur een overleg met Dick Schoof, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, over de eventuele noodzaak tot extra beveiliging van media in Nederland.

Thomas Bruning

Algemeen Secretaris
06 20 49 52 45
020 3039 731

Terug naar vorige pagina