ISIS College van Edwin Bakker

donderdag 11 september 2014

We zien de laatste tijd gruwelijke beelden van jihadisten die huis houden in Irak en Syrië. Wie zijn ze, hoe groot is het gevaar en op welke manier kan de internationale gemeenschap hun opmars stoppen? Edwin Bakker, directeur van het Centrum voor Terrorisme en Contraterrorisme van de Campus Den Haag, gaat op 29 september in zijn Haagsch College in op deze en andere vragen over ISIS. NVJ-leden kunnen het college met korting bijwonen.

Edwin Bakker gaat ondermeer ook in op de vraag wat de strijders van  Islamitische Staat nu precies willen. En hoe ISIS zich verhoudt tot Al-Qaida. Wat is het gevaar van terugkerende Syrië-gangers? En hoe te voorkomen dat Nederlandse jongeren veranderen in een polder-jihadisten?

NVJ-leden betalen slechts €14,75. Vul op het reserveringsformulier de actiecode 29YTH1275 in.  Reserveer snel want vol is vol. 

De bijeenkomst vindt plaats in Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag en begint om 20.00 uur.

Over het Haagsch College

Haagsch College in Nieuwspoort is een initiatief van NewsCollege, opgericht door Vincent Rietbergen en Freek Ewals. Vanuit het hart van politiek Den Haag geven belangrijke hoofdrolspelers en de beste analisten colleges over de thema’s die het nieuws beheersen.

Videoverslag Grote Geopolitieke College

Op 1 september hield Rob de Wijk, directeur van HCSS, het Grote Geopolitieke College. Hoe moeten wij omgaan met de geopolitieke uitdagingen waarin de Russen en Chinezen de hoofdrol spelen? Klik hier voor het videoverslag.