Heb je vragen? Bel 020-303 97 00

Mentoren gezocht voor tweede NVJ Mentorenprogramma

8 augustus 2016

Ben jij een doorgewinterde journalist of fotograaf en vind je het leuk om je kennis en ervaring te delen met een startende journalist? De NVJ zoekt mentoren voor het tweede mentorenprogramma dat in november van start gaat en zes maanden zal duren.

Wegens groot succes krijgt het NVJ Mentorenprogramma een tweede editie. De NVJ is op zoek naar journalisten met veel kennis van het journalistieke vak die een beginnend journalist willen begeleiden bij een specifiek vraagstuk. Als mentor ben je gedurende een half jaar twee uur per maand beschikbaar voor de beginnend journalist.

“Het is ‘mijn mentee’ gelukt meer journalistiek werk te vinden. Hij heeft tijd geïnvesteerd en dat betaalt zich nu uit. Ben trots!” (Jisca Cohen)

Financiële tegemoetkoming

Een mentor is een half jaar lang in principe twee uur per maand voor zijn ‘mentee’ beschikbaar. Als mentor ontvang je €25,- per uur, met een maximum van twee uur per maand. De NVJ betaalt 50% mee aan de totale kosten, waardoor een mentee €12,50 per uur betaalt in plaats van €25,-.  

Kick-off 10 november

Aanwezigheid is bij alle bijeenkomsten, waaronder de Kick-off op 10 november, verplicht. In totaal zijn er drie bijeenkomsten verdeeld over een periode van zes maanden. De data zijn 10 november, 2 februari en 11 mei. Deze bijeenkomsten vinden in de avonduren plaats.

Interesse om mentor te worden?

Geef je op door een email te sturen aan Loes Smit, lsmit@nvj.nl onder vermelding van ‘aanmelding mentorenprogramma’. Aanmelden kan tot 22 augustus.

“Het mentorenprogramma is voor zowel mentor als mentee een interessante periode. Ik vond dit proces als coach ook leerzaam, het leert je werk te beoordelen en dit helder uit te leggen.” (Remko de Waal)

Wil je in je e-mail antwoord geven op de volgende vragen?

  • Heb je minimaal 3 jaar werkervaring in de (foto)journalistiek?
  • In welk vakgebied van de journalistiek ben je werkzaam?
  • Wie is je werkgever of wie zijn je opdrachtgevers?
  • Wat heb je een mentee te bieden?
  • Kun je aanwezig zijn op de drie bijeenkomsten? (data 10 november 2016 /2 februari 2017 / 11 mei 2017)
  • Wat is je leeftijd?
  • Stuur een portret foto mee in de bijlage
  • Weblinks LinkedIn en Twitter account

Nu heb ik zelf als kruiwagen mogen dienen, waarbij ik een jonge, enthousiaste journalist heb mogen ondersteunen bij zijn eerste stappen in het vak. Teruggeven aan het vak voelt goed.” (Nick Kivits)

Terug naar vorige pagina

Kennismakingsaanbod!

Word nu lid, de eerste drie maanden zijn gratis! Bovendien ontvang je naar keuze het Canon Zilveren Cameraboek of het handige naslagwerk Journalist en Recht. Je bent al lid vanaf 7 euro netto per maand! (studenten zijn altijd gratis lid van de NVJ)

Lidmaatschappen