Heb je vragen? Bel 020-303 97 00

NVJ leden gratis naar Persmuseum Amsterdam

28 juli 2016

Het Persmuseum is gratis toegankelijk voor NVJ-leden op vertoon van hun perskaart of lidmaatschapsnummer. De compacte tentoonstelling ‘Vrij Nederland: overzicht van een eigenzinnig opinieblad’ is verlengd tot en met 18 september. De expositie is samengesteld naar aanleiding van het verschijnen van het boek 'De gouden jaren van het linkse levensgevoel – Het verhaal van Vrij Nederland' van John Jansen van Galen.

Ook te vinden in het museum: "10 gastconservatoren, met een invloedrijke positie in de mediawereld, geven invulling aan 10 deel-exposities over verschillende onderwerpen uit de media. Elke conservator koos binnen een thema zijn/haar persoonlijke top-10, niet meer en niet minder. Arbitrair? Ja! Interessant? Zéker. Een manier om de diversiteit van de ‘pers’ te belichten. De 100 onderwerpen vormen samen een tentoonstelling over 100 jaar persvrijheid, censuur, publieke opinie, propaganda, massamedia en democratie. Hét verhaal van 100 jaar Persmuseum."

In de entree van het Persmuseum is een kleine hommage ingericht aan ‘Journalist van de Eeuw’ en PC Hooftprijs-winnaar Henk Hofland die op 21 juni jl. overleed. Te zien zijn o.a. boeken, krantenartikelen en een aantal karakteristieke tekeningen van o.a. Peter van Straaten en Ruben Oppenheimer.

De site van het Persmuseum vind je hier. Neem je perskaart of lidmaatschapsnummer mee!

Terug naar vorige pagina