Heb je vragen? Bel 020-303 97 00

Oud-voorzitter Ron Abram (79) overleden

1 april 2016

Oud-voorzitter Ron Abram (79) overleden Oud-hoofdredacteur van het AD en oud-voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) Ron Abram is donderdag op 79-jarige leeftijd overleden, zo heeft zijn familie laten weten. De NVJ heeft met groot verdriet kennis genomen van zijn overlijden.

Abram heeft veel betekend voor de NVJ als voorzitter. Hij was zeven jaar voorzitter geweest toen hij in 2003 de voorzittersfunctie neerlegde. Abram werd toen benoemd tot erelid en ontving de gouden NVJ-speld. Ook na zijn vertrek bleef hij betrokken bij de NVJ.

Abram heeft een lange staat van dienst in de media. Zo was hij van 1975 tot 1993 hoofdredacteur van het AD. Verder was hij onder andere voorzitter van het Persvrijheidsfonds en van het Genootschap van Hoofdredacteuren. In 2004 werd hij bevorderd van Ridder tot Officier in de Orde van Oranje Nassau, wegens zijn grote verdienste voor de journalistiek in Nederland.

De uitvaart van Ron Abram is op woensdag 6 april om 11.00 uur op de Algemene begraafplaats Crooswijk in Rotterdam. De familie heeft laten weten dat iedereen die afscheid wil nemen welkom is.

  • Indien u behoefte heeft om een reactie achter te laten, kan dit door een e-mail te sturen naar vereniging@nvj.nl onder vermelding van Ron Abram.
Terug naar vorige pagina