Heb je vragen? Bel 020-303 97 00

Roadshow Persvrijheid op scholen: mag je zeggen wat je vindt?

29 juni 2016

Roadshow Persvrijheid op scholen: mag je zeggen wat je vindt? Waar ligt de grens tussen belediging en vrijheid van meningsuiting? Betekent vrijheid van meningsuiting dat je ook mag discrimineren? Mag een journalist alles publiceren wat hij wil? En hoe worden studenten zelf beïnvloed in het denken over diversiteit? Thomas Bruning, algemeen secretaris van de NVJ en Francisco van Jole, hoofdredacteur van joop.nl gaan donderdag 30 juni onder leiding van journalist en columnist Marcel Duyvestijn in debat met 80 leerlingen van ROC Amsterdam Midden Zuid.

Het debat maakt deel uit van de Roadshow Persvrijheid waarvan de NVJ mede-initiatiefnemer is. Tijdens de Roadshow Persvrijheid worden leerlingen nadrukkelijk uitgenodigd hun visie te geven en kritische vragen te stellen. Aanleiding voor dit initiatief waren de aanslagen op het satirische weekblad Charlie Hebdo.

Docenten op het voortgezet onderwijs kampen met de vraag hoe ze gevoelige onderwerpen zoals ‘Parijs’ kunnen bespreken in schoolklassen met leerlingen met een niet‐westerse achtergrond. Voorafgaand aan de Roadshow bereiden de leerlingen zich voor met lesmateriaal.

 

Thomas Bruning

Algemeen Secretaris
06 20 49 52 45
020 3039 731

Terug naar vorige pagina