Heb je vragen? Bel 020-303 97 00

Teleurstellend antwoord Mansveld over regelgeving drones

21 januari 2015

Teleurstellend antwoord Mansveld over regelgeving drones De NVJ en NVF zijn uitermate teleurgesteld in het antwoord van staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu op Kamervragen over de regelgeving rondom drones. Ondanks het aanhoudende protest om de regelgeving aan te passen, rept de staatssecretaris met geen woord over de vrijheid van nieuwsgaring.

Proefproces

Nog steeds mogen journalisten niet beroepsmatig drones inzetten. De NVJ/NVF heeft steeds minder vertrouwen in het kabinetsstandpunt en overweegt een proefproces uit te lokken om zodoende vrijwaring van het gebruik van drones voor (foto)journalisten af te dwingen.

Kabinetsstandpunt 

In het antwoord van Mansveld staat verder te lezen dat de regelgeving voor consumenten mogelijk strenger wordt. Het onderzoeksrapport met het eerste kabinetsstandpunt wordt in februari verwacht en zal voor de zomer worden uitgewerkt. Op korte termijn wordt een Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB gepubliceerd met een onderliggende ministeriële regeling, die kaders neerleggen voor niet complexe operaties.

Rosa García López

Secretaris Freelance en NVF (fotojournalisten)
06 144 99 619
020 3039 744

Terug naar vorige pagina