Heb je vragen? Bel 020-303 97 00

Terroristische aanval op redactie Charlie Hebdo: Aanslag op het vrije woord

7 januari 2015

Terroristische aanval op redactie Charlie Hebdo: Aanslag op het vrije woord De aanslag op de redactie van het Franse weekblad Charlie Hebdo in Parijs - waarbij een nog onbekend aantal journalisten en anderen van het leven beroofd werden - is behalve afschuwelijk, ook  een onacceptabele aanval op de vrijheid van meningsuiting in het algemeen en de persvrijheid in het bijzonder. Heel treffend duidde algemeen secretaris Thomas Bruning van de NVJ de gebeurtenissen van vandaag dan ook als de ‘overtreffende trap van verschrikkelijk’.

De NVJ is verbijsterd over de gebeurtenissen en wil allereerst haar diepe medeleven betuigen aan  alle getroffen familieleden, vrienden en collega’s van de overledenen en zij die gewond in het ziekenhuis vechten voor hun leven. Enkel omdat zij stonden en staan voor een van de belangrijkste pijlers onder een democratie: het vrije woord en beeld.
De NVJ hecht er waarde aan alle personen en organisaties (met verschillende en uiteenlopende achtergronden) te danken voor de scherpe bewoordingen waarmee zij deze aanval op persvrijheid en personen die daarvoor staan, direct en zonder voorbehoud hebben veroordeeld. Een antwoord op het brute geweld van vandaag, kan alleen maar liggen in onderlinge solidariteit, vertrouwen en samenwerking. En in een gezamenlijk gedragen principe dat voor ieder mens de vrijheid van meningsuiting borgt.  

Namens het NVJ bestuur, Marjan Enzlin, voorzitter 

Terug naar vorige pagina