Heb je vragen? Bel 020-303 97 00

VersPers Data Challenge zoekt aanstormend talent datajournalistiek

30 maart 2016

Durf jij data te gebruiken om verhalen te duiden en je lezers meer inzicht te geven? En wil jij kans maken op een freelance opdracht van in totaal €5.000,-? Doe dan mee aan de VersPers Data Challenge, een cursus datajournalistiek van 10 weken voor aanstormende talenten. Voor NVJ-leden geldt een korting van 25 procent.

Data speelt een steeds grotere rol in de wereld om ons heen. Gegevens worden steeds toegankelijker en media maken daar meer en meer gebruik van. Daarom is VersPers, het training- en publicatieplatform voor journalisten,  op zoek naar de aanstormende talenten in de datajournalistiek.

Tijdens deze uitdagende cursus leer je hoe je als journalist verhalen inzichtelijker kunt maken door het gebruik van data. Gevestigde namen uit de beroepspraktijk zullen je de beste manieren onthullen om inzicht te krijgen in de wereld van cijfers en statistieken.

De uitdaging?

Pitch jouw plan aan het einde van de cursus en win de Data Challenge met een freelance opdracht van VersPers t.w.v €1000,- of een freelance opdracht voor Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING) t.w.v. maar liefst €4.000,-!

Data en locatie

  • De cursus start op 29 april, cursusmiddagen zijn elke vrijdagmiddag van 13.00 – 18.00.
  • Locatie: Amsterdam

Kosten

  • De kosten voor de cursus bedragen €295,- (Studenten en NVJ-leden krijgen korting en betalen € 220,-)

Interesse? Klik hier voor meer informatie en het inschrijfformulier. Inschrijven kan tot 15 april.

Terug naar vorige pagina