Heb je vragen? Bel 020-303 97 00

Word bestuurslid van de NVJ

8 augustus 2016

Word bestuurslid van de NVJ De NVJ is op zoek naar leden die actief willen worden in het NVJ hoofdbestuur en passen in één van deze twee profielen: Zelfstandigen en fotojournalisten of Vakmanschap, scholing en studenten/starters.

Het Algemeen Bestuur van de NVJ bestaat uit zeven leden. De benoeming tot bestuurder geldt voor een termijn van drie jaar, met maximaal één termijn van drie jaren te verlengen. Het bestuur bepaalt het beleid, in nauw overleg met de Algemeen Secretaris, en geeft ook overigens invulling aan de statuten van de NVJ.

Functieprofielen
Het kandidaat-bestuurslid heeft bij voorkeur affiniteit met Tijdschriften, Freelance of Fotografie. Maar ook kandidaten met ervaring uit de niet traditionele hoek van de journalistiek zijn van harte welkom.

Verkiezingstermijn

  • 20 juni - Individuele leden kunnen zich kandidaat stellen; secties en bestuur kunnen kandidaten voordragen
  • 16 augustus - Sluiting termijn voordragen kandidaten
  • 19 augustus - Namen van de kandidaten (indien meerdere) worden op de website bekendgemaakt. Leden kunnen in dat geval via digitale raadpleging hun voorkeur uitspreken;
  • 10 september - Bekendmaking resultaat ledenraadpleging
  • 21 september - Definitieve verkiezing bestuurslid door de ALV.

Op woensdag 21 september vindt om 15.00 uur een extra ALV plaats op het kantoor van de NVJ, met als enige agendapunt de benoeming van de nieuwe bestuursleden.

Meld je aan
Wil je graag actief worden binnen de NVJ en herken je jezelf in een van de functieprofielen? Kandidaat- bestuursleden kunnen zich aanmelden door een beknopte CV, digitale foto en motivering te sturen naar tbruning@nvj.nl

Thomas Bruning

Algemeen Secretaris
06 20 49 52 45
020 3039 731

Terug naar vorige pagina