Heb je vragen? Bel 020-303 97 00

Doelgericht pitchen – van onderwerp naar invalshoek

Prijs:€ 220,00
Ledenprijs:€ 154,00
Inschrijven
Cursus van 2 dagdelen op 10 en 24 mei 2016 van 13.30-17.00 uur
NVJ Johannes Vermeerstraat 22 Amsterdam

Succesvol pitchen begint met doelgroepdenken en op zoek gaan naar de beste invalshoek en verhaalideeën – afgestemd voor dát blad, die krant of site. En vraagt vervolgens goed voorbereid je ideeën te presenteren. Hoe concreter, hoe beter!

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die béter en scherper wil pitchen (en die zich inhoudelijk wil onderscheiden…).

Deze cursus bestaat uit twee dagdelen. In de eerste bijeenkomst oefenen we een aantal vaardigheden en situaties; het is nadrukkelijk de bedoeling dat je in de tweede bijeenkomt aan het werk gaat met je eígen verhaalideeën en het voorbereiden op je eigen pitch!

Een interview met Mark Rutte of Madonna is toch voldoende om ergens binnen te komen? En een reisverhaal over Vietnam is toch ook voldoende duidelijk om te pitchen? Nee dus! In de eerste bijeenkomst oefenen we op het scherpst van de snede het bedenken van verschillende invalshoeken bij een onderwerp. Leren we ook de kracht van doelgroepdenken. En krijg je als huiswerk mee: welke eigen ideeën wil jij pitchen? En waar…?

Tijdens de tweede bijeenkomst staat het pitchen centraal: hoe presenteer je je verhaalidee? Wat moet je wel en niet vertellen? Moet je mailen of bellen? En moet je wel of niet meteen over geld beginnen? Maar we scherpen wel eerst je eigen (uitgewerkte) verhaalideeën goed aan! Weet je zeker dat dit de beste invalshoek is? Dat dit het unieke verhaal is waar zij op zitten te wachten?

Docent
Marjolein Doomen (foto: Elise Alders) is zelfstandig hoofdredacteur, trainer, schrijf- en redactiecoach en ontwikkelaar van de Expeditie Bladenmaken, Kijk op Beelddagen en Masterclass voor Freelancers. 

Duur
2 dagdelen.

Kosten
Prijs € 220,- / Prijs met korting € 154,-
Alle cursussen van de NVJ Academy zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de NVJ. Leden van de NVJ, FNV KIEM en DuPho ontvangen 30% korting op de toegangsprijs.
Kosten zijn vrij van BTW en fiscaal aftrekbaar.

Overige informatie

  • Bij de cursus zijn koffie/thee/frisdrank inbegrepen.
  • Maximaal 15 deelnemers.
  • Neem je laptop mee!

  • Doelgericht pitchen – van onderwerp naar invalshoek
  • Contact & Service

    Nieuwsbrief NVJ Academy ontvangen?