Heb je vragen? Bel 020-303 97 00

Interview

Prijs:€ 1.185,00
Ledenprijs:€ 829,50
Inschrijven
maandag 12 december, vrijdag 16 december van 09.30 - 17.00
Character Media, Insulindelaan 28A, Hilversum

De NVJ Academy organiseert in samenwerking met Character Media de nieuwe training Interview. 

Interview

Een interview training van een van Nederlands beste interviewers? Rasinterviewer Frenk van der Linden dompelt je onder in de kunst van een goed vraaggesprek.  Alle facetten van een goed interview komen tijdens deze cursus aan bod: luisteren, doorvragen, verleiden, anticiperen, sturen en natuurlijk timing, interactie en… stilte. Welke praktische instrumenten zijn er om door het schild van een getrainde woordvoerder heen te breken? Wat doe je als een minister geen antwoord geeft? En hoe laat je je gesprekspartner tot zijn recht komen?

De door jou tijdens de training afgenomen interviews worden gefilmd en achteraf uitvoerig geanalyseerd. We kijken of je de vooraf behaalde doelen hebt gerealiseerd en waar het goed of fout ging. Na het volgen van deze cursus ga je vol vertrouwen toekomstige interviews of gesprekken in.

Docent

Cursusleider Frenk van der Linden is spraakmakend, vlijmscherp en doelgericht volgens zijn vakbroeders. Aan het eind van de cursus ben je, door zijn persoonlijke aanpak, een betere interviewer en heb je een stijl gevonden die bij je past. Hij werkt ondermeer voor onder meer de NTR-radio (Kunststof), KRO/NCRV-televisie (Brandpunt) en de Volkskrant. Maker van talloze vlijmscherpe interviews, reportages en documentaires. ‘Schoolvoorbeelden van prestaties op zeer hoog niveau’, oordeelde de jury die hem de Prijs voor de Nederlandse Dagbladjournalistiek toekende voor vraaggesprekken in NRC Handelsblad

Overige informatie

Alle cursussen van de NVJ Academy zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de NVJ. Leden van de NVJ en DuPho ontvangen 30% korting op de toegangsprijs.
Kosten zijn vrij van BTW en fiscaal aftrekbaar.
Bij de cursus zijn koffie/thee/frisdrank en een lunch inbegrepen.
Maximaal 6 deelnemers.
Neem je laptop mee!


Contact & Service