Heb je vragen? Bel 020-303 97 00

Verslaggeving in conflictgebieden

Prijs:€ 1.000,00
Ledenprijs:€ 500,00
Inschrijven
21, 22 & 23 maart 2016 van 08.30-18.00 uur
Generaal Winkelmankazerne Otterloseweg 5 Harskamp

In een groot deel van de wereld is het veilig om te reizen, maar in een even zo groot deel van de wereld is dat het niet. Ontvoeringen, (terreur)aanslagen, gewapende conflicten en criminaliteit zijn in Afrika, Azië, Zuid- en Midden-Amerika en het Midden-Oosten aan de orde van de dag. Journalisten, fotografen, hulpverleners en zakenmensen die naar dit soort gebieden reizen lopen grote risico’s.

De NVJ Academy en de Koninklijke Landmacht organiseren dit voorjaar weer een 3-daagse training voor journalisten die plannen hebben om naar conflictgebieden af te reizen. Tijdens deze training word je voorbereid op het maken van gevaarlijke reizen, want een goede voorbereiding is het halve werk! Wat neem je mee? Welk hotel reserveer je? Waar moet je op letten als je aankomt? Met wie reis je rond? Welke auto neem je? Wat zijn de valkuilen en hoe kan je die zo goed mogelijk omzeilen? Het minimaliseren van de risico’s, daar gaat deze training over.

De cursus wordt gegeven en begeleid door 2 ervaringsdeskundigen. Peter ter Velde (Foto: Bart Drolenga) verslaggever NOS en Kees Schaepman (Foto: Truus van Gog) journalist en ex –hoofdredacteur VPRO Radio.                                                        
Naast theoretische kennis en praktische tips staat het programma bol van activiteiten. Onder andere wordt er aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

  • hoe benader je roadblocks
  • hoe ga je om met gijzelingssituaties
  • het verrichten van levensreddende handelingen
  • wat moet je doen op het moment dat er geschoten wordt
Lees ook:

"Daar sta je met je camera en wat doe je dan?"
FAQ Verslaggeving in conflictgebieden

Overige informatie
  • Alle cursussen van de NVJ Academy zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de NVJ. Leden van de NVJ, FNV KIEM en DuPho ontvangen 50% korting op de toegangsprijs.
  • Kosten zijn vrij van BTW en fiscaal aftrekbaar.
  • Bij deze training zijn ontbijt, lunch, avondeten en overnachting inbegrepen.
  • De training start op de eerste dag met een inloop vanaf 08.30 uur en de start van het programma is om 09.00 uur. De training eindigt op de derde dag om ongeveer 18.00 uur.
  • Maximaal 15 deelnemers.

Trainer

Peter ter Velde

Docent Verslaggeving in conflictgebieden NVJ Academy


Kees Schaepman

Docent Verslaggeving in conflictgebieden NVJ Academy

Nieuwsbrief NVJ Academy ontvangen?