Heb je vragen? Bel 020-303 97 00

Columns

Sexy foto’s?

31 maart 2014
Waren het sexy foto’s of niet? Over die vraag moest de rechter zich buigen in een zaak waar de factuur van een fotograaf onbetaald bleef. 

Lees verder..

Frustrerend, die primeurs van tegenwoordig

24 maart 2014
Hoe lang is een primeur tegenwoordig jouw exclusieve bezit als journalist? In de digitale oertijd (de jaren negentig) was dat tenminste een halve dag: grofweg de tijd tussen het verschijnen van de ochtend- en avond-edities van de krant. Bij…

Lees verder..

Bladenmakers in de etalage

24 februari 2014
Als het aan Sanoma ligt worden over de volle breedte rompredacties ingevoerd. Daarmee staan niet alleen titels bij Sanoma in de etalage, maar ook bladenmakers. Aldus NVJ-secretaris Yvonne Dankfort.  

Lees verder..

Spooknota’s en fraudefaxen

20 februari 2014
Administratie is vaak niet de grootste liefhebberij van de gemiddelde fotograaf. Zonder het versturen van rekeningen komt er echter geen brood op de plank. Ook zijn er rekeningen te betalen, en als die niet betaald worden, kunnen…

Lees verder..

Nieuwscentra als journalistiek Deltaplan

10 februari 2014
Het is tijd voor een doorbraak van bestaande nieuwsstructuren, stelt voorzitter Bert de Jong van de NVJ. Zijn stelling, afgelopen zaterdag in de Leeuwarder Courant: Regionale nieuwscentra zijn het antwoord voor een vitaal journalistiek fundament.

Lees verder..
Pagina 1 van 4

Contact met de NVJ