Sanne Terlingen: ‘Onrustig en altijd nieuwsgierig’

Sanne Terlingen is onderzoeksjournalist bij OneWorld. In mei ontving ze de Lira Scherpenzeel Prijs voor grensverleggende buitenlandjournalistiek.

Lees meer

Martine Krekelaar: 'Met beelden een verhaal vertellen'

Martine Krekelaar is afgestudeerd fotograaf. Ze deed in het afgelopen jaar mee aan het eerste NVJ Mentorenprogramma. ‘Het was heel fijn om gedurende mijn afstuderen en aan het begin van mijn carrière een coach te hebben die met me meedacht over mijn doelen en ambities.’ 

Lees meer

Brechtje Keulen: 'Cursus fondswerving was nuttig'

Brechtje Keulen, freelance journalist voor onder andere De Groene Amsterdammer, Z! en De Correspondent. Brechtje Keulen volgde diverse cursussen van de NVJ Academy.

Lees meer

Jisca Cohen: 'Livebloggen is een soort live radio met tekst'

Jisca Cohen is samensteller en eindredacteur bij NU.nl. Ze is voorzitter van de sectie Internet.

Lees meer

Pål Jansen: 'Er is behoefte aan goede journalistiek in de regio'

Pål Jansen is journalist. Hij studeerde in 2015 af aan de Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg. Pål doet mee aan het NVJ Mentorenprogramma.

Lees meer

Susanne de Joode: 'Veel journalisten denken dat de NVJ alleen over cao's gaat. Onzin.'

Susanne de Joode, redacteur gezondheid bij Plus Magazine en soms freelance journalist. Ze is bestuursvoorzitter van de sectie Tijdschriften van de NVJ.

Lees verder

Rena Netjes: 'Blij dat er lawaai wordt gemaakt.'

Rena Netjes is journalist, Arabist, Midden-Oosten deskundige. Ze werd in 2014 in Egypte bij verstek veroordeeld tot tien jaar cel.

Lees verder

Kennismakingsaanbod!

Word nu lid, de eerste drie maanden zijn gratis! Bovendien ontvang je naar keuze het Canon Zilveren Cameraboek of het handige naslagwerk Journalist en Recht. Je bent al lid vanaf 7 euro netto per maand! (studenten zijn altijd gratis lid van de NVJ)

Lidmaatschappen

‘Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in geschiedenis, ook die van de journalistiek. Wat waren de feiten? Hoeveel journalisten waren er twintig jaar geleden? Waarom zijn er minder dagbladen dan toen en welke consequenties heeft dat voor de samenleving? 

Lees meer

Je hebt met het lidmaatschap iets om op terug te vallen. Als je vragen hebt, dan je weet dat je de NVJ kunt bellen. Dat vind ik een heel prettig idee.

Lees meer

Op het moment dat ik gevangen werd genomen heb ik ‘s nachts de NVJ gebeld, die op zondagochtend direct het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Turkse ambassade heeft gevraagd in actie te komen. Die bemiddeling heeft waarschijnlijk bijgedragen tot een relatief snelle thuiskomst.

Lees meer

‘Sinds ik in de journalistiek werk en mijn man gedeeltelijk ook, vonden we het allebei belangrijk om ons aan te sluiten bij de NVJ. Een duo-lidmaatschap dus. Lid worden van de NVJ was een soort vanzelfsprekendheid die ik van huis uit heb meegekregen, je kunt ergens terecht waar je geholpen wordt.'

Lees meer

‘Een vakorganisatie als de NVJ biedt tegenwicht tegen grote mediaconcentraties. Het mooie van de NVJ is dat zowel werknemers als freelancers erin zijn vertegenwoordigd.'

Lees meer

Van de festivalorganisatie had ik toestemming gekregen om overal te fotograferen. Maar dezelfde organisatie zegde ook toe dat er niet zou worden gefotografeerd tijdens de voorstellingen van Theo Maassen...

Lees meer

Judith Spiegel:
Achteraf begrijp je pas hoe je gesteund bent al die tijd

‘Tijdens onze ontvoering konden we via een televisie het wereldnieuws volgen en af en toe kregen we via via berichten door van het IFJ. Toen heb ik wel eens gedacht dat de NVJ daar achter kon zitten, want hoe kende IFJ nou ons verhaal?'

Lees meer

Het NVJ-lidmaatschap is net als lid worden van de ANWB. Een hele tijd is er niks aan de hand, maar dan opeens komt er een probleem om de hoek kijken. Dan ben heel blij dat je lid bent van een vereniging die snapt hoe de journalistiek werkt. Je staat niet alleen.

Lees meer

‘Het liefst zou ik gewoon doorgaan met wat ik nu doe. Ik ben nog lang niet uitgekeken op mijn vak. De toekomst is echter ongewis op dit moment...’

Lees meer

Deze week: “Bespreking over de jeugdjournaaltraining in Nepal. In augustus vertrek ik..."

Lees meer

“Mijn agent onderhandelt graag voor me”

Lees meer