“Het loopt tegen de avond in Asunción. Een laaghangende zon schept opeens verwarring..."

Lees meer

‘Als bij een Lego-pakket schroeft deze cascobouwer een muur vast. Het vriest. De ijzige kou is te zien aan de man zelf en ook aan de lucht. Deze foto is gemaakt voor een rubriek die ik maandelijks maak voor een bouwblad.'

Lees meer

Eric, medewerker van zorgboerderij Groot Wagensveld.

Lees meer

“Ik heb dit beeld vastgelegd tijdens een reportage over de directeur van Sportcentrum Universiteit Twente. De foto maakte deel uit van een coverstory die geplaatst werd in het UT-Nieuwsmagazine..."

Lees meer

‘Karel Bredenhorst is cellist bij het ensemble Cello8ctet Amsterdam. Ik fotografeer hem vaker. Hij is altijd in voor iets leuks en steeds bedenken we iets anders, zoals hier springend.'

Lees meer

‘In mijn vrije werk hou ik ervan een beetje te teasen. De foto moet spannend zijn, niet ordinair maar wel een tikkeltje uitdagend. Na honderd keer kijken moet ik de foto nog interessant vinden. Deze foto is gemaakt met daglicht en reflectiescherm, de perfecte zonnestraal, model Lisa en team van styling & visagie.

Lees meer

“In 2012 heb ik in eigen beheer een fotoboek uitgegeven over Brabantse boeren. Door de hele provincie heb ik deze oude generatie geportretteerd in een tweeluik. Deze foto vind ik een van de mooiste uit de serie en is typerend voor mijn fotografie, rust en eenvoud. De man is net zo oud en breekbaar als zijn boerderij maar staat nog steeds overeind.”

Lees meer

‘Ik volg al jarenlang de groep neo-nazi’s in Nederland. Dit is na afloop van een demonstratie van de Nederlandse Volks-Unie in Doetinchem. Deze foto vertelt waar het steeds om gaat, maar wat je niet zo snel in beeld hebt: de afkeer van de zwartgeklede jongen tegen de vrouw met kind die nauwelijks ruimte krijgt.’

Lees meer

Een zomers groepsportret, destijds gemaakt voor de cover van Liwwadders, het stadsmagazine van Leeuwarden. De foto verbeeldt de wijze waarop ik graag werk: het voor elkaar krijgen dat een foto een dynamische uitstraling krijgt door vriendelijk te vragen, te ensceneren en te activeren.

Lees meer

Voor het ANP kreeg ik de opdracht om de Winterwadlooptocht over de bevroren Waddenzee vast te leggen. Lopen over de Waddenzee gebeurt niet zo vaak omdat het zoute water pas bij -4 °C begint te bevriezen.

Lees meer

Koninklijke Militaire Academie in Breda

Lees meer

Kennismakingsaanbod!

Word nu lid, de eerste drie maanden zijn gratis! Bovendien ontvang je naar keuze het Canon Zilveren Cameraboek of het handige naslagwerk Journalist en Recht. Je bent al lid vanaf 7 euro netto per maand! (studenten zijn altijd gratis lid van de NVJ)

Lidmaatschappen