Friso Bos

Gedurende twee termijnen ben ik actief als redactieraadslid bij HDC Media, tegenwoordig Holland Media Combinatie. Dat is de uitgever van onder andere Haarlems Dagblad en Noordhollands Dagblad. En ja, ik begon net als elk ander redactieraadslid met het idee een mooiere krant te kunnen gaan maken. Want daar zou je het over moeten hebben in de redactieraad, over hoe je de krant maakt.

De werkelijkheid is natuurlijk anders en het redactielidmaatschap biedt een boeiend kijkje in de ene na de andere bedreiging voor het krantenvak en meer specifiek onze eigen uitgaven. Je komt in een wervelwind van dossiers terecht en al snel is een leek niet meer uit te leggen waarin je verzeild bent geraakt. Juist daarom vind ik het een belangrijke taak. Someone’s gotta do it.

Aangezien mijn tweede termijn er bijna op zit, en een derde niet mogelijk is, ben ik verder gaan kijken. Ik dacht aan de OR maar kreeg opeens het mailtje over de sectie Dagblad bij de NVJ onder ogen. Kon niet beter getimed, dacht ik.

Ik hoop me als bestuurslid van de sectie Dagblad in te kunnen zetten op een manier die iets toevoegt. Ik ben direct, kritisch en wellicht kunnen m’n ervaringen uit de redactieraad daar ook bij helpen. (wellicht ook niet). Ik vind het in elk geval prettig om naast m’n werk als verslaggever ook in het algemeen iets te kunnen doen voor het krantenvak en de collega’s die daarin werken. Een van de mooiste vakgebieden immers. 

Bestuurslid sectie Dagblad - Verslaggever HMC en eigenaar Fabtekst

Friso Bos