Sandra van Steen

Alexandra Maria van Steen (Sandra) (1970) studeerde Politicologie aan de UvA en volgde de Academie voor de Journalistiek in Tilburg. Sandra is Freelance journalist at Steen Media.

Motivatie kandidaatstelling

'KWALITEIT EN WERKGELEGENHEID - In het snel veranderende medialandschap moet de vakbond zijn blik richten op de (nabije) toekomst en meer nog dan voorheen oog hebben voor de verschillende, soms tegengestelde belangen van vaste werknemers, freelancers en omroepen. Ik ben een Steen die daaraan wil bijdragen, daarom stel ik me verkiesbaar.

Vanaf 1996 werk ik als radiojournalist voor verschillende omroepen. De langste tijd was ik politiek verslaggever bij RTV Rijnmond, waar ik ook een aantal jaar in de redactieraad zat. Verder deed ik verslag voor de NOS, BNR, RTV West, de NTR en de KRO. Twee jaar geleden werd ik freelancer-tegen-wil-en-dank. Na bijna twintig jaar in vaste dienst te hebben gewerkt, was dat een behoorlijke omschakeling. Eentje waar veel omroepmedewerkers mee te maken hebben gekregen of zullen krijgen.

Binnen het sectiebestuur omroep wil ik me inzetten voor sterke landelijke en regionale omroepen met veel ruimte voor journalistieke programma’s, voor de werkgelegenheid voor jongeren én ouderen. Ik wil opkomen voor vast en tijdelijk personeel en aandacht voor bij- en omscholing. Maar bovenal wil ik een luisterend oor zijn voor omroepmedewerkers.'

Freelance journalist at Steen Media

Sandra van Steen