Serge Vinkenvleugel

Serge Vinkenvleugel werkt sinds 1998 voor RTV Drenthe en presenteerde zowel op radio als televisie Drenthe Actueel. Maakt reportages voor het nieuws, voorheen voor het  achtergrond-programma Drents Diep en speciale uitzendingen.

Serge is al sinds zijn 14e bezig met journalistiek en media en leerde het vak jaren geleden van oude rotten bij o.a Avro's Radiojournaal, RTL Radio/RTL Nieuws, Radio West en Radio Rijnmond.

Nog kort over zijn manier van werken: het moet goed en met kwaliteit, anders doet hij het niet.  Hij is journalist, radio,- en tv-maker, presentator en gespreksleider pur sang. In de studio, live of op locatie.

Motivatie kandidaatstelling

'Regionaal RTV-journalist en programmamaker Serge Vinkenvleugel maakt al een groot aantal jaren deel uit van het sectiebestuur omroep van de NVJ. Behalve een uitpuilende rugzak aan media-ervaring neemt Vinkenvleugel ook veel ervaring mee op het gebied van communicatie en bestuursadvisering.

Vinkenvleugel is OR voorzitter van RTV Drenthe, daarnaast namens de NVJ mede-onderhandelaar voor de CAO publieke omroep. Recent droeg hij bij aan een aanvullend plan op de Sociale Regeling vanwege de aankomende reorganisatie van de regionale omroepen.

Serge maakt sinds een jaar deel uit van het Platform OR'en Regionale Omroepen: een team samengesteld uit de OR'en van de 13 regionale omroepen die in 2017 17 miljoen moeten bezuinigen, een paar honderd medewerkers gaan ontslaan en daarna meer in de haarvaten van de samenleving moeten gaan opereren. Een opdracht met onverenigbare doelen.

Serge is momenteel met zijn teamleden in deze COR i.o. bijna dagelijks bezig met het onderzoeken en verbeteren van deze plannen die worden gemaakt voor de grootste reorganisatie bij de regionale omroepen ooit. Hij vreest voor een nieuwe kaalslag in de regionale journalistiek en wil er alles aan doen de sector overeind te houden en meer te laten innoveren.

Serge was in de hervormingsperikelen van de NVJ waar de vereniging gelukkig goed is uitgekomen voorstander van een NVJ die democratischer en transparanter aangestuurd en bestuurd word. Dat moet dan ook in de haarvaten, dus in de secties.

Gezien zijn rugzak aan ervaring, zijn nauwe betrokkenheid bij de reorganisatie van de regionale omroepen waarin ook plannen zitten voor meer samenwerking met de NPO en zijn betrokkenheid bij de CAO-onderhandelingen vind hij zijn kandidatuur voor het sectiebestuur omroep niet meer dan logisch. Vinkenvleugel hoopt wel op stevige competitie en aanwas van vers bloed binnen de sectie.'

Regionaal RTV-journalist en programmamaker

Serge Vinkenvleugel