Heb je vragen? Bel 020-303 97 00

Welke informatie zoek je?

Om jou optimaal van dienst te zijn op onze website vragen we je via onderstaande filters aan te geven welke informatie belangrijk voor je is!

Jouw keuze

  1. 1. Geen keuze
  2. 2. Geen keuze
  3. 3. Geen keuze
{/exp:ce_str:ing}
Ik werk
Onderwerp
In de branche

Informatiebijeenkomst TMG over sociaal plan

Op maandag 30 mei zal tekst en uitleg worden gegeven over het nieuwe Sociaal Plan van TMG. De onderhandelaars van de NVJ, CNV Vakmensen, FNV-Kiem en De Unie​ zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. De bijeenkomst begint om 15 uur en wordt gehouden in het Krantencafé in het TMG gebouw aan de Basisweg in Amsterdam. Leden werkzaam bij TMG kunnen tot en met maandag 6 juni stemmen. De NVJ legt dit eindbod voor een Sociaal Plan TMG voor 2016-2017 neutraal voor.   

COLUMN - Dubbel

Het is eigenlijk heel dubbel. Ik ben journalist. In hart en nieren, nieuwsgierig, wantrouwend, eigenwijs en onafhankelijk. Maar ik zie zo veel voorbeelden om me heen van slechte communicatie, dat ik daar inmiddels al leuke klussen aan over heb gehouden. Column van Elske Koopman

Journaliste Canan Coşkun voor de rechter

De Turkse journaliste Canan Coşkun moet donderdag 26 mei voor de rechter verschijnen. Vorig jaar werd tegen de rechtbankverslaggeefster van dagblad Cumhuriyet een gevangenisstraf van 23 jaar en vier maanden geëist, vanwege haar journalistieke activiteiten. De NVJ en Stichting Röportaj riepen in november 2015 op om solidariteitsmails naar de journaliste te sturen.

Lees verder..

NVJ deelt kritiek hoofdredacteuren over persvrijheid

De NVJ deelt de kritiek van het Genootschap van Hoofdredacteuren dat zich zorgen maakt over de persvrijheid in Nederland. Aanleiding van de kritiek van het Genootschap is de geplande behandeling van twee wetsvoorstellen, waarin de bronbescherming van journalisten wordt vastgelegd. Al in januari reageerde de Studiecommissie Journalistieke Bronbescherming, waarin de NVJ is vertegenwoordigd, op de toelichting die de minister van Veiligheid en Justitie eerder gaf op het wetsvoorstel.

Lees verder..
Meer nieuwsberichten

Nieuwsbrief NVJ ontvangen?

Beroepsvereniging

Journalistiek is een vak om trots op te zijn. Een vak dat in vrijheid moet kunnen worden beoefend en waarvoor een behoorlijke beloning op zijn plaats is. De Nederlandse Vereniging van Journalisten komt op voor de belangen van degenen die dit vak beoefenen: journalisten, fotografen, programmamakers, redacteuren, bladenmakers, webmasters, voorlichters. Onze dienstverlening richt zich zowel op ervaren journalisten als starters, zowel op freelancers als mensen met een dienstverband.

Professionele journalistiek

De NVJ ijvert voor persvrijheid, vakbekwaamheid, goede arbeidsvoorwaarden en redelijke tarieven. Het gaat ons om de basisvoorwaarden voor het bedrijven van zuivere journalistiek. Met goede cao’s, redactiestatuten, verzekeringen, auteursrechttoeslagen en juridische bijstand biedt de NVJ journalisten de mogelijkheid vrijuit te spreken, schrijven en fotograferen. Leden krijgen persoonlijk advies en kunnen hun kennis en vaardigheden aanscherpen via de NVJ Academy. Verder zijn er interessante extra’s als de perskaart en een abonnement op Villamedia magazine.

U kunt ons werk steunen met een lidmaatschap of als lid actief worden binnen de NVJ.