Heb je vragen? Bel 020-303 97 00

Welke informatie zoek je?

Om jou optimaal van dienst te zijn op onze website vragen we je via onderstaande filters aan te geven welke informatie belangrijk voor je is!

Jouw keuze

  1. 1. Geen keuze
  2. 2. Geen keuze
  3. 3. Geen keuze
{/exp:ce_str:ing}
Ik werk
Onderwerp
In de branche

Een ervaren mentor voor jou

Wil je je verdiepen in onderzoeksjournalistiek? Of wil je beter leren fotograferen? Maak nu kans op 12 uur professionele assistentie bij jouw vraagstuk door één van de 10 deelnemende mentoren. De NVJ helpt jou bij je journalistieke uitdaging. De inschrijving is geopend.

Lees verder..

NVJ vraagt staatssecretaris aandacht voor nadelige effecten Wet DBA

De NVJ roept staatssecretaris Wiebes op om nog deze week uitsluitsel te geven over het voorkomen dat zelfstandigen opdrachten verliezen als gevolg van de recent geïntroduceerde wet DBA. In een brief aan Wiebes die dinsdag is verstuurd, vraagt de NVJ aandacht voor de nadelige effecten van de wet. Juist in de zelfstandigensector worden de averechtse effecten van de voornoemde wet scherp zichtbaar. Lees hier de brief aan staatssecretaris Wiebes.

Lees verder..

Festival van de Journalistiek in beeld

Nog langer nagenieten van het Festival van de Journalistiek? Sebastiaan ter Burg maakte de foto’s van de lustrumeditie die werd georganiseerd door NVJ Vers in de Pers voor studenten en starters in de journalistiek. 

Lees verder..

‘Durf ja te zeggen tegen dingen waar je bang voor bent’

Op talkshowgebied vindt ze zichzelf een beginner. Nerveus is ze nog steeds, ook tijdens het Festival van de Journalistiek – nou ja, dan maar rode vlekken in je nek. Ze raadt stagiaires aan harder te lopen dan alle anderen. En iedere journalist zou een mentor moeten hebben. Antwoorden van Eva Jinek op veelgestelde vragen.

Lees verder..
Meer nieuwsberichten

Nieuwsbrief NVJ ontvangen?

Beroepsvereniging

Journalistiek is een vak om trots op te zijn. Een vak dat in vrijheid moet kunnen worden beoefend en waarvoor een behoorlijke beloning op zijn plaats is. De Nederlandse Vereniging van Journalisten komt op voor de belangen van degenen die dit vak beoefenen: journalisten, fotografen, programmamakers, redacteuren, bladenmakers, webmasters, voorlichters. Onze dienstverlening richt zich zowel op ervaren journalisten als starters, zowel op freelancers als mensen met een dienstverband.

Professionele journalistiek

De NVJ ijvert voor persvrijheid, vakbekwaamheid, goede arbeidsvoorwaarden en redelijke tarieven. Het gaat ons om de basisvoorwaarden voor het bedrijven van zuivere journalistiek. Met goede cao’s, redactiestatuten, verzekeringen, auteursrechttoeslagen en juridische bijstand biedt de NVJ journalisten de mogelijkheid vrijuit te spreken, schrijven en fotograferen. Leden krijgen persoonlijk advies en kunnen hun kennis en vaardigheden aanscherpen via de NVJ Academy. Verder zijn er interessante extra’s als de perskaart en een abonnement op Villamedia magazine.

U kunt ons werk steunen met een lidmaatschap of als lid actief worden binnen de NVJ.