Heb je vragen? Bel 020-303 97 00

Welke informatie zoek je?

Om jou optimaal van dienst te zijn op onze website vragen we je via onderstaande filters aan te geven welke informatie belangrijk voor je is!

Jouw keuze

  1. 1. Geen keuze
  2. 2. Geen keuze
  3. 3. Geen keuze
{/exp:ce_str:ing}
Ik werk
Onderwerp
In de branche

Advies voor Nederlandse journalisten in Turkije

Met de afkondiging van de noodtoestand in Turkije heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor dat land weer aangepast. De NVJ houdt de ontwikkelingen in het land nauwlettend in de gaten. Uit navraag bij enkele Nederlandse journalisten lijken de gebeurtenissen van de afgelopen dagen hen het werken in Turkije vooralsnog niet extra te belemmeren. Ook het ministerie van Buza heeft daarvoor op dit moment geen aanwijzingen.

Lees verder..

Vergoeding Training Redactieraden door de werkgever

De NVJ Academy organiseert in het komende najaar de tweedaagse Training Redactieraden. Voor journalisten waarop de cao voor het Uitgeverijbedrijf van toepassing is, zijn nieuwe afspraken gemaakt over de vergoeding van de kosten door de werkgever.

Lees verder..

Akkoord NVJ-leden op sociale regeling regionale omroepen

De NVJ-leden bij de regionale omroepen hebben ingestemd met een aanvullende sociale regeling in verband met de omvangrijke reorganisatie die daar in 2017 wordt doorgevoerd. De vakorganisaties NVJ, FNV KIEM en CNV Vakmensen hebben hierover de afgelopen maanden met de regionale omroeporganisaties onderhandeld.

Lees verder..

Bimbo-vragen in de ban

Hoe combineer je je drukke baan met je gezin? Hoe ga je om met de druk om slank te zijn in Hollywood? Wat/wie heb je aan? Wat deze drie vragen gemeen hebben? Ze worden in vrijwel elk interview met een bekende actrice, presentatrice of zangeres gesteld. Column van Helene van Santen, bestuurslid sectie Tijdschriften.

Meer nieuwsberichten

Nieuwsbrief NVJ ontvangen?

Beroepsvereniging

Journalistiek is een vak om trots op te zijn. Een vak dat in vrijheid moet kunnen worden beoefend en waarvoor een behoorlijke beloning op zijn plaats is. De Nederlandse Vereniging van Journalisten komt op voor de belangen van degenen die dit vak beoefenen: journalisten, fotografen, programmamakers, redacteuren, bladenmakers, webmasters, voorlichters. Onze dienstverlening richt zich zowel op ervaren journalisten als starters, zowel op freelancers als mensen met een dienstverband.

Professionele journalistiek

De NVJ ijvert voor persvrijheid, vakbekwaamheid, goede arbeidsvoorwaarden en redelijke tarieven. Het gaat ons om de basisvoorwaarden voor het bedrijven van zuivere journalistiek. Met goede cao’s, redactiestatuten, verzekeringen, auteursrechttoeslagen en juridische bijstand biedt de NVJ journalisten de mogelijkheid vrijuit te spreken, schrijven en fotograferen. Leden krijgen persoonlijk advies en kunnen hun kennis en vaardigheden aanscherpen via de NVJ Academy. Verder zijn er interessante extra’s als de perskaart en een abonnement op Villamedia magazine.

U kunt ons werk steunen met een lidmaatschap of als lid actief worden binnen de NVJ.