Heb je vragen? Bel 020-303 97 00

Welke informatie zoek je?

Om jou optimaal van dienst te zijn op onze website vragen we je via onderstaande filters aan te geven welke informatie belangrijk voor je is!

Jouw keuze

  1. 1. Geen keuze
  2. 2. Geen keuze
  3. 3. Geen keuze
{/exp:ce_str:ing}
Ik werk
Onderwerp
In de branche

Alsnog principeakkoord sociaal plan TMG

De vakbonden NVJ, CNV, FNV Kiem en De Unie hebben alsnog een principeakkoord bereikt over een nieuw sociaal plan voor de medewerkers van de Telegraaf Media Groep (TMG). Eerder legde TMG een erg mager eindbod neer dat door de leden werd afgewezen. Dankzij die vasthoudendheid zag TMG zich genoodzaakt het bod voor het sociaal plan te verbeteren. Het akkoord wordt met een positief advies van de bonden aan de leden voorgelegd. Meer bij Villamedia

Leden welkom bij bestuursverkiezing

Tijdens een ingelaste Algemene Ledenvergadering op 21 september benoemt de NVJ twee nieuwe bestuursleden. De uitslag van de ledenpeiling die op dit moment wordt gehouden, wordt meegenomen in de definitieve benoeming van de twee nieuwe bestuursleden. Leden van de NVJ zijn van harte uitgenodigd om deze ALV bij te wonen. Nog niet gestemd? Dit kan tot uiterlijk zondag 11 september.

Lees verder..

NVF/NVJ vraagt opheldering tariefsverlaging De Telegraaf

De Telegraaf heeft afgelopen maandag de zelfstandige fotojournalisten schriftelijk laten weten met ingang van 1 oktober de tarieven negatief bij te stellen. In de brief wordt een tariefsverlaging aangekondigd van 10 procent voor de landelijke pagina’s en bijna 30 procent voor de regionale pagina’s. De NVF/NVJ heeft schriftelijk om opheldering gevraagd. Ze wil zo spoedig mogelijk in gesprek met De Telegraaf en inzicht krijgen in de tariefsopbouw.   

Lees verder..

Regiotarieven De Persgroep ‘slaan nergens op’

De verschillen tussen lagere tarieven voor freelancers bij regionale dagbladen en landelijke titels van De Persgroep ‘slaan nergens op’, vindt plaatsvervangend hoofdredacteur Lucas van Houtert van het Eindhovens Dagblad in NRC. In hetzelfde artikel stelt de NVJ dat inmiddels 30 procent van het personeel bij dagbladenuitgevers op freelancebasis actief is. Er komt weinig protest tegen de trend van dalende tarieven, aldus NVJ-secretaris Rosa Garcia López van de sectie zelfstandigen. Er bestaat de vrees niet meer gevraagd te worden voor klussen. In NRC geeft ze een rekenvoorbeeld. Meer bij Villamedia 

Meer nieuwsberichten

Nieuwsbrief NVJ ontvangen?

Beroepsvereniging

Journalistiek is een vak om trots op te zijn. Een vak dat in vrijheid moet kunnen worden beoefend en waarvoor een behoorlijke beloning op zijn plaats is. De Nederlandse Vereniging van Journalisten komt op voor de belangen van degenen die dit vak beoefenen: journalisten, fotografen, programmamakers, redacteuren, bladenmakers, webmasters, voorlichters. Onze dienstverlening richt zich zowel op ervaren journalisten als starters, zowel op freelancers als mensen met een dienstverband.

Professionele journalistiek

De NVJ ijvert voor persvrijheid, vakbekwaamheid, goede arbeidsvoorwaarden en redelijke tarieven. Het gaat ons om de basisvoorwaarden voor het bedrijven van zuivere journalistiek. Met goede cao’s, redactiestatuten, verzekeringen, auteursrechttoeslagen en juridische bijstand biedt de NVJ journalisten de mogelijkheid vrijuit te spreken, schrijven en fotograferen. Leden krijgen persoonlijk advies en kunnen hun kennis en vaardigheden aanscherpen via de NVJ Academy. Verder zijn er interessante extra’s als de perskaart en een abonnement op Villamedia magazine.

U kunt ons werk steunen met een lidmaatschap of als lid actief worden binnen de NVJ.