Heb je vragen? Bel 020-303 97 00

Welke informatie zoek je?

Om jou optimaal van dienst te zijn op onze website vragen we je via onderstaande filters aan te geven welke informatie belangrijk voor je is!

Jouw keuze

  1. 1. Geen keuze
  2. 2. Geen keuze
  3. 3. Geen keuze
{/exp:ce_str:ing}
Ik werk
Onderwerp
In de branche

COLUMN - De journalistiek van tegenwoordig

In de ochtend check ik altijd het nieuws, Facebook en Instagram. Bij Facebook scrol ik altijd onnodig lang door, maar afgelopen maandagochtend duurde het scrollen wat minder lang. Ik stuitte op het artikel ‘Breekbaar als glas. Is dat wel journalistiek? ‘van Chris van der Heijden. Column van Iris Verhoeven, lid van de sectie Vers in de Pers. 

Enquête: Onderhandelen met de Persgroep?

De NVJ is sinds maart in gesprek met de Persgroep over de tariefswijzigingen van 1 april voor de regionale titels. De Persgroep heeft aangegeven dat zelfstandige (foto)journalisten kunnen onderhandelen over het basistarief van €0,13 per woord en €42,- per foto. Is de onderhandelingsruimte er werkelijk en wat levert onderhandelen op? De NVJ roept alle zelfstandige (foto)journalisten die freelancen voor de regionale titels van de Persgroep op om de enquête in te vullen.

Lees verder..

Word bestuurslid van de NVJ

De NVJ is op zoek naar leden die actief willen worden in het NVJ-hoofdbestuur en passen in één van de twee profielen: Zelfstandigen en fotojournalisten of Vakmanschap, scholing en studenten/starters.

Lees verder..

Mentoren gezocht voor tweede NVJ Mentorenprogramma

Ben jij een doorgewinterde journalist of fotograaf en vind je het leuk om je kennis en ervaring te delen met een starter? De NVJ zoekt mentoren voor het tweede mentorenprogramma voor jonge journalisten dat in november van start gaat en zes maanden zal duren.

Lees verder..
Meer nieuwsberichten

Nieuwsbrief NVJ ontvangen?

Beroepsvereniging

Journalistiek is een vak om trots op te zijn. Een vak dat in vrijheid moet kunnen worden beoefend en waarvoor een behoorlijke beloning op zijn plaats is. De Nederlandse Vereniging van Journalisten komt op voor de belangen van degenen die dit vak beoefenen: journalisten, fotografen, programmamakers, redacteuren, bladenmakers, webmasters, voorlichters. Onze dienstverlening richt zich zowel op ervaren journalisten als starters, zowel op freelancers als mensen met een dienstverband.

Professionele journalistiek

De NVJ ijvert voor persvrijheid, vakbekwaamheid, goede arbeidsvoorwaarden en redelijke tarieven. Het gaat ons om de basisvoorwaarden voor het bedrijven van zuivere journalistiek. Met goede cao’s, redactiestatuten, verzekeringen, auteursrechttoeslagen en juridische bijstand biedt de NVJ journalisten de mogelijkheid vrijuit te spreken, schrijven en fotograferen. Leden krijgen persoonlijk advies en kunnen hun kennis en vaardigheden aanscherpen via de NVJ Academy. Verder zijn er interessante extra’s als de perskaart en een abonnement op Villamedia magazine.

U kunt ons werk steunen met een lidmaatschap of als lid actief worden binnen de NVJ.