Nieuws

Winst voor journalisten én redacties

‘Het mooie aan de regeling is dat de mensen werkervaring opdoen bij een dagblad of tijdschrift en ook begeleiding krijgen en een loon conform de CAO-afspraak. Bovendien kunnen de redacties rekenen op een jonge vitale instroom. Pure winst voor journalisten en redacties, een win-win situatie.’ Aldus Yvonne Dankfort (NVJ) en Ruud Schets (WU).

Lees verder..

12 do’s & don’ts voor de ideale sollicitatie

Hoe zorg je dat je gezien wordt door de hoofdredactie? Wat is de ideale sollicitatiebrief? Hoe treed je op tijdens het sollicitatiegesprek? Marcella Breedeveld (hoofdredactie NRC Handelsblad / nrc.next) vertelde tijdens de Nacht van de Journalistiek 12 do’s & don’ts voor de ideale sollicitatie.

Lees verder..

Karolien Koolhof: ‘Ik draaide in mijn eentje de online dienst’

Voormalig deelneemster aan de Kennismakingsregeling (2010/2012) Karolien Koolhof solliciteerde bij BN DeStem. Lees haar ervaring »

Op de misschien-stapel

COLUMN - Het was 2001, ik kwam vers van de School voor Journalistiek en tikte aan mijn veel te kleine bureau op mijn studentenkamertje mijn eerste sollicitatiebrief. Naar de Volkskrant; er waren twee werkervaringsplekken voor jonge journalisten bij de krant. Ik schreef een vlammende motivatie en sloot twee artikelen bij waar ik trots op was, zoals deze. Ik mocht vast en zeker op gesprek komen: ze zouden de eerste journalist die een week in een meisjesgevangenis verbleef toch in ieder geval wel even willen spreken? Lees verder..

Meer nieuwsberichten

Kennismakingsregeling voor jonge journalisten

Je bent net afgestudeerd in de journalistiek, je bruist van de energie en je wilt zo snel mogelijk aan de slag. Dan is de kennismakingsregeling misschien iets voor jou! 100 jonge journalisten kunnen gedurende 2 jaar aan de slag bij een dagblad, of 6 tot 9 maanden bij een tijdschrift. Daarmee kun je heel veel ervaring opdoen en je verder specialiseren. Doe mee!

VRAGEN over solliciteren of wat je kunt verdienen? Lees hier de FAQ Kennismakingsregeling!

Naar de FAQ

'Trots dat ik de sprong in het diepe heb gewaagd'

Naam: Judith Katz (27)
Studie: Master Journalistiek Rijksuniversiteit Groningen; daarvoor American Studies | Kennismaker: De Limburger/het Limburgs Dagblad (2013) | Heden: crossmedia redacteur opinieblad Forum van VNO-NCW

Lees verder