Nee tegen werkgeversvoorstellen cao Omroeppersoneel 2015

De NVJ, FNV KIEM en CNV Media vragen omroepmedewerkers een petitie te ondertekenen tegen de werkgeversvoorstellen voor een nieuwe cao Omroeppersoneel 2015. Eind vorig jaar liepen de onderhandelingen voor de cao vast op uitbreiding van tijdelijke contracten.

De werkgevers gaven in februari aan dat alle eerdere voorstellen kwamen te vervallen en stuurden een nieuwe set voorstellen. Deze bevatten echter alleen maar verslechteringen van de arbeidsvoorwaarden, aldus de vakorganisaties. Daarnaast willen de werkgevers een nieuw sociaal plan in de cao opnemen, dat veel slechter is dan het huidige.

NVJ, FNV KIEM en CNV Media eisen een cao waarin een redelijke loonsverhoging is opgenomen en zeker geen verslechteringen van de arbeidsvoorwaarden bevatten. Daarnaast moet er een contracteerregeling komen waar flexibele contracten worden ingezet waar noodzakelijk, en vaste contracten waar mogelijk. Voor de toekomstige bezuinigingen moet een sociaal plan worden opgesteld dat in lijn is met het huidige sociaal plan LPO. Lees de volledige petitie  »

Teken de petitie!

Ik ben tegen de voorstellen van de omroepwerkgevers en ondersteun de eisen van de vakorganisaties voor een goede cao omroeppersoneel 2015.

Aangesloten partijen