Nieuws

Uitbuiting

'Teun van de Keuken meende ik te kennen als een serieuze journalist die het in zijn tv-programma Monitor met degelijk onderzoek opneemt voor mensen die zwak staan in het vaak adembenemende spel der maatschappelijke krachten. In zijn column in de Volkskrant van 8 april schrijft hij over de markt voor freelance (foto)journalisten, een onderwerp waar ik zelf ook iets vanaf weet.' Aldus Rimmer Mulder, oud-NVF voorzitter en oud-hoofdredacteur van de Leeuwarder Courant.

Lees verder..

Actiebereidheid ‘Geen #uitpersgroep’ groot

De NVJ organiseert deze weken actiebijeenkomsten in het land om met freelancers te praten over de tariefsverlagingen bij de Persgroep. De woede is groot, de actiebereidheid ook. ‘Het is de respectloze manier waarop er met ons wordt omgegaan.’

Lees verder..

Beroepsvereniging NVJ komt op voor alle journalisten

In de Volkskrant van vrijdag 8 april 2016 stelt presentator en columnist Teun van de Keuken dat de vakbond er niet is voor freelancers. ‘Vakbonden zijn niet voor vrije jongens, maar voor loonslaven die zich organiseren tegen de uitbuiting door de bazen.’ Volgens algemeen secretaris Thomas Bruning is een beroepsvereniging zoals de NVJ er wel degelijk voor zelfstandige journalisten, juist nu.
 

Lees verder..

Actiecampagne ‘Geen #uitpersgroep’ van start

Met een actiebijeenkomst dinsdagmiddag in Den Bosch is het startsein gegeven voor de actiecampagne ‘Journalistiek heeft een prijs: geen #uitpersgroep’. De NVJ roept journalisten en eenieder die goede (foto)journalistiek op waarde schat op mee te doen aan de acties.

Lees verder..
Meer nieuwsberichten

Journalistiek heeft een prijs: geen #uitpersgroep

De Persgroep heeft de tarieven van zelfstandige (foto)journalisten die voor regionale kranten werken fors verlaagd, soms zelfs tot 40 procent! De NVJ vindt dit onacceptabel en is een actiecampagne gestart.

Bereken je tarief

Weet wat je verdient! Op basis van je persoonlijke situatie kun je met de tarievencalculator op eenvoudige wijze uitkomen op een realistisch uurtarief. 

Tarievencalculator

Doe mee: geen #uitpersgroep

Banner downloaden
Banner downloaden (822x187)

Blok downloaden (300x225)