Nieuws

Teken voor 4 april petitie ‘Handen af van zelfstandigenaftrek’

Uitgerekend premier Rutte reikt op zaterdag 4 april de Freelancer of the Year Awards uit aan de beste zzp’er of freelancer van Nederland. Dit kabinet zegt zzp’ers belangrijk te vinden voor de economie, maar sinds Rutte I staat de zelfstandigenaftrek onder druk. Door het afschaffen van deze faciliteiten wordt het zelfstandigen wel erg moeilijk gemaakt. Daarom is de creatieve Industrie, waaronder de NVJ, vorige maand de petitie ‘Handen af van de zelfstandigenaftrek’ gestart. De creatieve industrie roept iedereen op de petitie te ondertekenen. Om de zelfstandigenaftrek te behouden zijn minimaal 50.000 handtekeningen nodig. 

‘Afschaffing zelfstandigenaftrek maakt mogelijkheid tot doorgroeien kapot’

Met de boodschap ‘Handen af van de zelfstandigenaftrek’ begonnen NVJ en andere beroepsorganisaties eerder deze maand een campagne voor behoud van de zelfstandigenaftrek. Maar waarom is die aftrek zo belangrijk voor zelfstandige journalisten? ‘Je maakt elke mogelijkheid kapot om door te groeien of door te breken’, zegt NVJ-bestuurslid Max van Weezel.

Lees verder..

‘Journalisten moeten kunnen floreren, ook als ze zzp’er zijn’

‘Uitgerekend een freelance journalist kwam met de scoop die we nu kennen als de Teeven-deal. Misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink kreeg documenten in handen en zocht de reden van de deal tussen toenmalig Officier van Justitie Teeven en crimineel Cees H. uit. Op zulke momenten ben ik zo trots op onze beroepsgroep’, zegt NVJ-voorzitter Marjan Enzlin. Zij steunt de campagne 'Handen af van de zelfstandigenaftrek'.

Lees verder..

Campagne ‘Handen af van de zelfstandigenaftrek’ start met petitie

De Creatieve Industrie, waaronder Platform Makers, Makersplatform Kunsten ’92 en FNV Mooi, start vrijdag de campagne ‘Handen af van de zelfstandigenaftrek’. Inzet is het behoud van de zelfstandigenaftrek die sinds het aantreden van Rutte I permanent onder druk staat. De campagne start met de lancering van de gelijknamige petitie. De NVJ, die deel uitmaakt van Platform Makers, roept iedereen op deze te ondertekenen. Afschaffing van de zelfstandigenaftrek heeft grote impact op de Creatieve Industrie en zal zelfs funest zijn voor de onafhankelijke onderzoeksjournalistiek.

Lees verder..
Meer nieuwsberichten

Handen Af logo voor deelnemers

Hieronder zijn verschillende weergaves van het logo van "Handen AF van zelfstandigenaftrek" te downloaden. De logo's zijn vrij te gebruiken om de actie te steunen. Neem voor vragen over het (gebruik van het) logo contact op met Susanna Leliman (sleliman@nvj.nl).
De link naar de petitie is: http://petities.nl/petitie/handen-af-van-de-zelfstandigenaftrek

Aangesloten partijen

Aangesloten partijen