Nieuws

Nog geen goedgekeurde modelovereenkomst voor zzp (foto)journalisten

De Belastingdienst heeft nog geen modelovereenkomsten voor zelfstandige (foto)journalisten goedgekeurd. De modelovereenkomsten van de NVJ, die zij samen met de beroepsorganisaties BNO, DuPho en FLA heeft opgesteld, zijn nog niet goedgekeurd.

Lees verder..

Presentaties modelovereenkomsten

Wat verandert er met de komst van de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie (Wet DBA)? Wanneer is er sprake van een gezagsverhouding? Welke typen modelovereenkomsten zijn er en wat moet er in een modelovereenkomst staan? Wat kun je als zzp'er zelf doen? Op deze en andere vragen gaven NVJ-jurist Yolanda Pattiasina en Rosa García López, secretaris Zelfstandigen, uitgebreid antwoord tijdens een van de bijeenkomsten over modelovereenkomsten. Op 29 maart volgt nog een bijeenkomst in Amersfoort. 

Lees verder..

Belastingdienst lanceert OndernemersCheck

Sinds maandag kunnen zzp’ers via de OndernemersCheck van de Belastingdienst zelf checken of zij ondernemer voor de inkomstenbelasting zijn. Dit werd bekendgemaakt tijdens de eerste informatiebijeenkomst Modelovereenkomsten die de NVJ in Amsterdam organiseerde.

Lees verder..

NVJ organiseert bijeenkomsten over modelovereenkomsten

De NVJ organiseert drie informatiebijeenkomsten over de nieuwe Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (WDBA) en in het bijzonder over modelovereenkomsten. Tijdens de bijeenkomsten, in Amsterdam, Den Bosch en Amersfoort, is ook een deskundige van de Belastingdienst aanwezig om vragen van zelfstandige (foto)journalisten te beantwoorden.

Lees verder..
Meer nieuwsberichten

Modelovereenkomsten

Onder zelfstandigen leven veel vragen over het verdwijnen van de VAR en de komst van modelovereenkomsten. Dit dossier bevat alle relevante informatie over de komst en werking van modelovereenkomsten.

Vraag en antwoord VAR en modelovereenkomsten

Waarin verschilt een modelovereenkomst met de oude VAR? Wanneer is een modelovereenkomst nodig? Deze en andere vragen hebben we op een rijtje gezet.

Ga naar vraag en antwoord

Meldpunt Modelovereenkomsten

Meldpunt ModelovereenkomstenVia het Meldpunt Modelovereenkomsten kunnen vragen worden gesteld en goede en slechte ervaringen met modelovereenkomsten worden gemeld. Dit meldpunt is een gezamenlijk initiatief van FNV, NVJ, FNV KIEM en FNV Zelfstandigen.

Ga naar het meldpunt