NVJ Mentorenprogramma

Wil je je verdiepen in onderzoeksjournalistiek? Beter leren fotograferen? Of beter pitchen? Het NVJ Mentorenprogramma koppelt jonge journalisten aan ervaren mentoren. In november 2015 is het eerste coachingsprogramma van start gegaan met 13 koppels. Volg op deze pagina nieuws en ervaringen over deze eerste editie.

Mentorenprogramma 2015

Aan de eerste editie van het NVJ Mentorenprogramma doen 13 mentoren mee. 

Lees meer

Nieuws

Mentoren gezocht voor tweede NVJ Mentorenprogramma

Ben jij een doorgewinterde journalist of fotograaf en vind je het leuk om je kennis en ervaring te delen met een starter? De NVJ zoekt mentoren voor het tweede mentorenprogramma voor jonge journalisten dat in november van start gaat en zes maanden zal duren.

Lees verder..

NVJ Mentorenprogramma: ‘Wordt vervolgd’

Niet alle koppels konden naar de slotbijeenkomst van het NVJ Mentorenprogramma op 19 mei komen en daar waren hele goede redenen voor. Verschillende mentees hadden die avond een opdracht of sollicitatiegesprek; een enkeling was zelfs in Algerije voor een groot journalistiek project. De avond was bij voorhand geslaagd.

Lees verder..

NVJ Mentorenprogramma krijgt tweede editie

Het NVJ Mentorenprogramma waarin 13 jonge journalisten begeleid worden door 13 ervaren mentoren krijgt een vervolg. Afgelopen donderdag werd de eerste editie van het programma succesvol afgesloten met de uitreiking van de certificaten. De tweede editie start met ingang van 10 november en duurt tot 11 mei 2017. 

‘Mijn mentee ziet in elk onderwerp een verhaal’

Het NVJ Mentorenprogramma koppelt jonge journalisten aan ervaren mentoren. De pilot van dit programma startte in november vorig jaar en eindigt in mei. De koppels kwamen op 4 februari weer voor het eerst bij elkaar om hun tussentijdse ervaringen te delen. Dat deden zij samen met gespreksleider Frederique de Jong. Lukt het om grote wensen te vervullen? Lange verhalen te schrijven? Beter te fotograferen? Een baan te vinden? Of een verhaal te pitchen?

Lees verder..
Meer nieuwsberichten

Martine Krekelaar: 'Met beelden een verhaal vertellen'

Martine Krekelaar is afgestudeerd fotograaf. Ze deed in het afgelopen jaar mee aan het eerste NVJ Mentorenprogramma. ‘Het was heel fijn om gedurende mijn afstuderen en aan het begin van mijn carrière een coach te hebben die met me meedacht over mijn doelen en ambities.’ 

Lees meer

Pål Jansen: 'Er is behoefte aan goede journalistiek in de regio'

Pål Jansen is journalist. Hij studeerde in 2015 af aan de Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg. Pål doet mee aan het NVJ Mentorenprogramma.

Lees meer