Sprekers Nacht van de Journalistiek 2015

Kom naar de Nacht in 2015

Frénk van der Linden

Frénk van der LindenFrénk van der Linden is freelance journalist en werkt voor onder meer de NTR-radio (Kunststof), KRO/NCRV-televisie (Brandpunt) en de Volkskrant. Hij publiceerde sinds eind jaren zeventig talloze interviews, reportages en documentaires en zit regelmatig aan tafel bij De Wereld Draait Door.

Ruchi Tandon

Ruchi TandonRuchi Tandon is senior journalist bij de BBC en ze werkt als community specialist waarin ze focust op nieuws en actualiteiten in de Engelse regio’s van het Verenigd Koninkrijk. Als journalist heeft ze ervaring in India en in het Caribische gebied coördineerde ze projecten waarin vrouwen en andere minderheden ondersteund werden om hun verhaal te vertellen. Ze behaalde haar Master diploma in Race & Ethnic Studies en deed onderzoek op het vlak van diversiteit, islamofobie en de media. Sinds 2007 werkt ze voor de BBC’s English Regions Diversity Unit.

Remy Gieling

Remy GielingRemy Gieling is sinds april 2015 hoofdredacteur Sprout, het netwerk voor innovatieve ondernemers. Gieling is journalist en ondernemer. Hij is sinds 2011 betrokken bij Sprout als video-reporter en presentator. Daarnaast is hij als ondernemer actief in software-ontwikkeling. (foto: Floris Heuer)
Twitter: @RLGieling

Peter Dingelhoff

Peter DingelhoffPeter Dingelhoff is chef producties bij ANP. Tijdens zijn opleiding journalistiek in Zwolle werkte hij als freelancer bij het ANP. In 2006 startte hij op de internetredactie en vervolgens werkte hij binnen het ANP op diverse plekken. Sinds 2012 is Dingelhoff chef ANP producties, hieronder vallen radio, internet en Buzz.

Wilma de Haan

Wilma de HaanWilma Haan is voormalig adjunct-hoofdredacteur NU.nl. Ze is ook bestuurslid van de NVJ.
Twitter: @WilmaH

Frederieke Hegger

Frederieke HeggerFrederieke Hegger is journalist bij RTL-Z en RTL Nieuws en houdt zich voornamelijk bezig met de economie van de toekomst, duurzaamheid en innovatie. Eerder werkte ze op de redactie van Oneworld.
Twitter: @FrederiekeH

Olaf Koens

Olaf KoensOlaf Koens is een Nederlandse journalist en correspondent voor Rusland en de voormalige Sovjet-Unie. Daarnaast is hij de schrijver van het boek Koorddansen in de Kaukasus. Met ingang van 1 oktober wordt Koens de nieuwe correspondent voor RTL Nieuws in het Midden-Oosten.
Twitter: @obk

Andreas Kouwenhoven

Andreas KouwenhovenAndreas Kouwenhoven is journalist bij het NRC Handelsblad. Hij schrijft regelmatig over jihadgang en de islam in Nederland. In 2013 ontving hij de Persprijs Rotterdam voor zijn artikelenreeks over de moskee-internaten in Rotterdam.
Twitter: @AMKouwenhoven

Daan Louter

Daan LouterDaan Louter is een designer and developer bij The Guardian Visuals Team. Door middel van, onder meer, een innovatieve online sollicitatie kwam hij bij The Guardian terecht. (Foto: Frans Hanswijk)
Twitter: @daanlouter

Wiegertje Postma

Wiegertje PostmaWiegertje Postma is hoofdredacteur van Vice Nederland. Postma (1987) debuteerde in 2006 met de streekbusroman Vijf strippen, die genomineerd werd voor de Academica Debuntantenprijs. Daarnaast was ze jarenlang een gevierd columniste bij Spunk.nl, waardoor haar columns regelmatig in het NRC Handelsblad verschenen. Ook publiceerde ze onder andere in Passionate Magazine, nrc.next en DIF. (Foto: Ewout Lowie)
Twitter: @wiegertje

Maral Noshad Sharifi

Maral Noshad SharifiMaral Noshad Sharifi is journalist bij NRC Next. Voor NRC Next schreef ze onder meer dit artikel over diversiteit op redacties. Ze rondde een master journalistiek af aan de Columbia Graduate School of Journalism, schreef voor theuptownchronicle.com, vertaalde vanuit Farsi voor the New York Times en liep stage bij RTL.
Twitter: @MaralNS

Marijn Schrijver en Casper Sikkema

Marijn Schrijver en Casper SikkemaMarijn Schrijver is met ingang van 1 februari 2015 hoofdredacteur van de Nieuwe Revu. Schrijver was jarenlang als freelancer verbonden aan het tijdschrift. Daarnaast werkte hij voor de Amsterdamse stadszender AT5. Samen met Wouter Laumans schreef hij het boek “Mocro Maffia”, waarin een nieuwe generatie gangsters in de Amsterdamse onderwereld wordt beschreven.
Twitter: @schrijver

Casper Sikkema is adjunct hoofdredacteur van de Nieuwe Revu. Hij is gespecialiseerd in het maken van reportages. Eerder schreef hij voor de Varagids, Playboy en Noisey (Vice).
Twitter: @caspersikkema

Remco de Waal

Remko de Waal verslaat voor persbureau ANP het landelijke nieuws. Begin 2013 begon hij aan een stage bij ANP Foto, na zijn stage werkte De Waal een halfjaar lang voor United Photos in Haarlem. Hij deed hier opdrachten voor verschillende opdrachtgevers zoals het Haarlems Dagblad, Algemeen Dagblad en persbureau Reuters. De Waal is in 2014 en 2015 genomineerd voor de Zilveren Camera.

Ilse Zeemeijer

Ilse ZeemeijerIlse Zeemeijer schrijft voor het Financieel Dagblad en onderzoekt hoe innovatief Nederland in het echt is. Zij schreef eerder over biotechnologie en mkb-bedrijven die internationaal zaken doen.
Twitter: @ilse_z

Frans Jennekens

Frans Jennekens werkte als radio en tv documentaire maker o.a. voor RTV Rijnmond, VARA, IKON, Human, NOS en VPRO. In 1998 werd hij eindredacteur informatieve programma’s bij de NPS. Sinds 2001 is hij projectleider diversiteit bij de NTR (voorheen NPS) en daarmee verantwoordelijk voor vele programma’s en projecten rondom diversiteit. Jennekens is bijna 10 jaar voorzitter van Intercultural and Diversity Group van de EBU en adviseur van diverse Europese publieke omroepen. Hij won verschillende nationale en internationale mediaprijzen.

Burhan Carlak

Burhan Carlak is redacteur en verslaggever bij de Moslimomroep. Hiervoor werkte hij bij de Nederlandse Islamitische Omroep (NIO) en maakte hij televisieprogramma’s over moslims in Nederland.
Twitter: @BurhanCarlak

Kom naar De Nacht!

De Nacht van de Journalistiek 2015 staat in het teken van ‘journalistiek talent gezocht’. Tijdens de verschillende programmaonderdelen worden kansen op de arbeidsmarkt in kaart gebracht en kunnen journalisten en jong talent elkaar ontmoeten.

Leden van de NVJ, Dupho en FNV Kiem betalen € 15,- / niet-leden betalen € 30,- voor de Nacht.

Bestel je kaartje!

Wiegertje Postma, VICE Nederland: ‘Welkom om te pitchen’

Verrassend uit de hoek komen, daar zijn ze erg goed in bij VICE Nederland. Daarom is de redactie van het nieuwsplatform voor jongeren voortdurend op zoek naar bijzondere verhalen. ‘Freelancers zijn altijd welkom om bij ons te pitchen’, zegt hoofdredacteur Wiegertje Postma. Tijdens de Nacht van de Journalistiek op 26 september vertelt ze over haar journalistieke loopbaan, over diversiteit op de redacties en over het selecteren van verhalen.

Lees het interview

Sponsors Nacht van de Journalistiek 2015