Werkcode DPG Media

De NVJ en DPG Media hebben een onderhandelingsakkoord bereikt over minimumtarieven voor freelance (foto)journalisten. Deze zijn vastgelegd in een Werkcode en gelden voor alle zelfstandige journalisten en fotojournalisten die voor DPG Media werken.

Lees verder

Vacature personal assistant / bestuurssecretaresse

De NVJ heeft een vacature voor een Personal Assistant/Bestuurssecretaresse (24-30 uur). Je wordt verantwoordelijk voor de ondersteuning en ontzorging van de Algemeen Secretaris en het bestuur van de vereniging.

Naar de vacature

Vacature ervaren administrateur

Ben jij een enthousiaste allround financial met veel ervaring? Kom werken bij de NVJ! Wij bieden een baan voor 28-32 uur met goede voorwaarden.

Naar de vacature

Werkbeurzen voor starters

Ben jij een startende schrijvende freelancer? Kijk dan of je in aanmerking komt voor een werkbeurs van het Matchingfonds. Deze kan gebruikt worden voor een journalistiek project en/of begeleiding.

Lees meer

Hoe persvrij ben jij?

Journalisten moeten onafhankelijk en vrij kunnen publiceren. Helaas is de beperking van persvrijheid geen ver-van-ons-bed-verhaal meer. In de komende tijd besteden we daarom extra veel aandacht aan persvrijheid. Hoe persvrij ben jij in 2022?

Lees meer

Hulp nodig? Bel onze juristen.

Word je factuur niet betaald? Is je werk gepubliceerd zonder toestemming? Staat er een concurrentiebeding in je contract? Maak gebruik van het telefonisch spreekuur van de NVJ Advocaten en Juristen. Van maandag tot en met donderdag tussen 14.00-17.00 uur bel je met 020-303 97 00. Gratis voor NVJ-leden!

Meer informatie

Meldpunt PersVeilig

Heb je als journalist te maken met bedreigingen en intimidaties? Dan kun je deze melden bij het Meldpunt PersVeilig. Het meldpunt heeft als doel de positie van journalisten tegen agressie en geweld tegen te gaan.

Naar persveilig.nl

Balie Persvrijheid Rechtshulp

Heb je rechtshulp nodig bij een journalistieke publicatie? Of heb je advies nodig over mogelijke juridische risico's bij het publiceren van een verhaal? Bekijk hier wat Balie Persvrijheid voor je kan doen of bel gratis een van onze jurist via 020 - 30 39 791.

Lees meer

Recht en Journalistiek

Recht & Journalistiek is een praktische gids over alle juridische kwesties waarmee de (freelance) journalist in de dagelijkse praktijk te maken kan krijgen. Koop het boekje in de shop of download het gratis. Wanneer je lid wordt van de NVJ krijg je het boekje gratis toegestuurd.

Lees meer