ALV sectie Plus+

vrijdag 16 november 2018, 13.30 - 18.00

Programma:

13.30-14.00 uur Inloop met koffie.

14.00-14:45 uur Bestuurlijke aangelegenheden:

1. Introductie en benoeming (via stemprocedure leden) van de twee nieuwe kandidaat-bestuursleden: Cees Grimbergen en Jan Geert Majoor.
2. Toelichting Jaarplan 2019. (wordt later toegestuurd).
3. Discussie over benoemingsprocedure leden Raad voor de Journalistiek (wordt later toegestuurd).

14:45-15.30 uur Presentatie door Jop Euwijk over gevolgen fusie Persmuseum met Beeld en Geluid. Na de verrassende fusie van het Persmuseum met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in het voorjaar van 2017 werd het opvallend stil. Antwoorden op vragen over onder meer hoe de unieke collectie van het voormalige museum in Hilversum gepresenteerd gaat worden, bleven uit. Jop Euwijk, conservator nieuws en actualiteiten bij Beeld en Geluid, geeft inzicht in de plannen en welke richting het instituut voor mediacultuur op zal gaan. 

15:30-15:45 uur Pauze.

15.45-16.30 uur Janice Deul over diversiteit in de media en de bladen. Janice Deul is een Surinaams-Nederlandse journalist en fashionactivist, die zich onder meer via haar inspiratieplatform Diversity Rules sterk maakt voor meer inclusiviteit in mode, media, de creatieve industrie en de culturele sector. Na het afronden van een studie Nederlandse taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit Leiden maakte ze achttien jaar geleden haar entree in de bladenwereld. Sindsdien heeft ze gewerkt voor tal van titels, variërend van Vrij Nederland tot Elegance, Residence, Marie Claire en Glamour tot OneWorld en Elsevier. Aansluitend werkte ze als freelance lifestyle journalist voor verschillende kranten, w.o. NRC. Ze sprak in programma’s als Pauw, De Nieuwsshow, Een Vandaag en De Nieuwe Maan over zaken aangaande de representatie van gemarginaliseerde groepen.

16.30-18.00 uur Borrel.

 Aanmelden kan via msuiker@nvj.nl onder vermelding van ‘Najaarsvergadering sectie Plus+’