ALV Sectie Plus+

woensdag 8 mei 2019, 13.30

Het bestuur van de Sectie Plus+ nodigt haar leden van harte uit voor de Algemene Leden Vergadering op woensdag 8 mei. Tijdens het middagprogramma bent u welkom om mee te praten en te beslissen over bestuurlijke zaken. Daarnaast houdt Sarah D’Huys een informatief verhaal over Delpher. Een actueel thema, waarmee ook leden van onze  Sectie Plus+ in hun werk te maken krijgen. Desgewenst kunt u na de borrel meedoen aan het Festival van het Vrije Woord.

Programma ALV Sectie Plus+

13:30 uur

Ontvangst met koffie en thee

14:00 uur

Bestuurlijke zaken:

  • Benoeming Jan Geert Majoor tot voorzitter van de Sectie Plus
  • Voordracht en benoeming nieuw bestuurslid: Dolores Thijs
  • Notulen Algemene Ledenvergadering 16 november 2018
  • Jaarverslag 2018

15:15 uur

Middagprogramma: Presentatie Sarah D’Huys over Delpher, de website die toegang biedt tot een groot aantal (historische) Nederlandse kranten, tijdschriften en boeken.

Sarah D’Huys (1987) is sinds 1 december 2018 product owner van Delpher. Ze is verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van de website www.delpher.nl
In Delpher vindt u meer dan 100 miljoen gedigitaliseerde pagina’s uit Nederlandse boeken, kranten en tijdschriften die u allemaal woord voor woord kunt doorzoeken. Zo kunt u meer dan 15 miljoen krantpagina’s van de eerste Nederlandse krant uit 1618 tot 1995 inkijken. Maar wat is Delpher nu eigenlijk en wat kunt u er allemaal mee? In deze lezing krijgt u een kijkje achter de schermen van Delpher, wordt er uitgelegd waarvoor en vooral hoe u de dienst het beste kunt gebruiken en waar we met Delpher naartoe gaan. Ook is het een uitstekend moment om al uw vragen te stellen en meer te leren over het zoeken in Delpher.

Over Sarah D'Huys

Sarah studeerde Oost-Europese Talen en Culturen aan de Universiteit van Gent en vervolgens Informatie- en Bibliotheekwetenschap aan de Universiteit van Antwerpen. Ze begon in 2011 als projectleider informatiemanagement bij de Belgische spoorwegbeheerder Infrabel. In augustus 2017 verhuisde ze samen met haar gezin van Gent naar Den Haag en ging aan de slag als functioneel beheerder bij de Koninklijke Bibliotheek.

Na de vergadering is er een borrel met ruime mogelijkheid collega’s te ontmoeten.

17:30 uur

Einde programma

Aansluitend kunt u deelnemen aan het programma van Het Festival van het Vrije Woord. U kunt onder andere gebruik maken van het buffet en daarna workshops en presentaties bezoeken.

Aanmelden ALV Sectie Plus+

Wilt u naar de voorjaarsvergadering van de Sectie Plus komen? U kunt zich inschrijven via het formulier onderaan deze pagina. Neem voor vragen contact op met Monique Suiker via e-mailadres msuiker@nvj.nl.

Festival van het vrije woord

Op 8 mei vieren we ook de Dag van de Persvrijheid tijdens het Festival van het Vrije Woord. Het programma start om 16:00 uur en het thema is : (online) intimidatie en bedreiging van journalisten en zelfcensuur die daar mogelijk het gevolg van is. Op de website van het Festival van het Vrije Woord vindt u het volledige programma. Er is korting voor NVJ leden via ‘Promotie code opgeven’ in kaartje-koop-route via de code: FVW19  (€ 10 in plaats van € 15) via de website van Beeld en Geluid. Koop hier je kaartje.

ALV Sectie Plus+ aanmeldformulier

Tip: Wanneer u bent ingelogd via Mijn NVJ wordt het formulier ingevuld met de bij ons bekende gegevens.

NVJ Ledenservice

Bel ons op 020-303 97 00

(ma t/m vr van 09:00 tot 17:00 uur)