Eerbetoon aan Jeroen Oerlemans door NVF

woensdag 3 mei 2017, 16.30 - 22.00

Op de internationale dag van de Persvrijheid (3 mei) eert de NVF (Nederlandse Vereniging van Fotojournalisten) de in oktober overleden fotograaf Jeroen Oerlemans. Oerlemans kwam tijdens zijn werk om het leven in de Libische stad Sirte. Oerlemans mag worden beschouwd als één van Nederlands meest ervaren fotojournalisten in conflictgebieden.

Als eerbetoon aan Jeroen Oerlemans organiseert de NVF een workshop en debat over veiligheid. Het doel van de workshop en het debat is om hoofdredacteuren, beeldredacteuren en fotojournalisten bewuster te maken van de veiligheidsrisico’s in conflictgebieden. Media is bovendien gevraagd om het INSI Convenant te ondertekenen. Het Convenant maakt zich sterkt voor het borgen van de veiligheid van zelfstandige (foto)journalisten hier horen ook betere tarieven bij.

NVF programma 3 mei

16.30 – 18.00 uur
Workshop ‘Overleven in conflictgebieden’ voor opdrachtgevers en (foto)journalisten met Jan-Joseph Stok (fotojournalist en NVF-bestuurslid) en Peter ter Velde (buitenland- en veiligheidscoördinator NOS, tevens docent NVJ Academy), i.s.m. NVJ Academy

18:00 - 19:30 uur
Turks Buffet (georganiseerd door het Persvrijheidscomité)

19.30 – 22.00 uur
Debat over veiligheid met Marcel Gelauff (hoofdredacteur NOS), Hans Jaap Melissen (oorlogsjournalist) en Marielle van Uitert (fotojournalist)

Tevens
Bekendmaking ondertekenaars INSI Convenant  

Overzicht van het werk van Jeroen Oerlemans in de hal van Beeld en Geluid

In de hal van Beeld en Geluid is een overzicht van het werk van Jeroen Oerlemans te zien dat is samengesteld door Oerlemans’ levenspartner Boes Hogenwind. Zijn goede vriend Joeri Boom, correspondent voor NRC en NOS, schreef de teksten van het overzicht.

De Tentoonstelling is een initiatief van de Stichting Zilveren Camera en is mede mogelijk gemaakt door de NVF, NVJ, Villamedia, Museum Hilversum en Gemeente Hilversum. De expositie was te zien vanaf 3 februari tot en met 12 maart in Museum Hilversum en op 3 mei in de hal van Beeld en Geluid.  

Meer informatie en aanmelden

NVF- en NVJ-leden betalen voor het dag- en avondprogramma €17,- per persoon inclusief Turks buffet. Niet-leden betalen €25,- per persoon.
Zie voor meer informatie en het volledige programma www.beeldengeluid.nl/persvrijheid. Gebruik bij inschrijven de kortingscode KRTFVW17.

Meer informatie

NVF (Nederlandse Vereniging van Fotojournalisten)

NVJ Ledenservice

Bel ons op 020-303 97 00

(ma t/m vr van 09:00 tot 17:00 uur)