Eerste basiscursus financiële journalistiek

maandag 15 juni 2020, 10.00 - 18.00
dinsdag 16 juni 2020, 10.00 - 18.00
maandag 22 juni 2020, 10.00 - 18.00
woensdag 24 juni 2020, 10.00 - 21.00

In juni organiseren de Masterclasses Financiële Journalistiek voor het eerst de basiscursus financiële journalistiek. In vier intensieve dagen doen journalisten de basiskennis op voor het werken op een economieredactie of als freelance (onderzoeks)journalist op financieel terrein.

Aan bod komen financiële markten, banken en geldcreatie, economische groei, publieke financiën en jaarrekeningen. Sprekers zijn specialisten uit de financiële, academische en journalistieke wereld. Onder hen Mathijs Bouman, Marieke Blom, Lukas Daalder, Koen Caminada, Simone Huis in 't Veld en Jan Kleinnijenhuis. Alle presentaties zijn op achtergrondbasis. Het complete programma vind je op www.financielejournalistiek.nl.

De cursus is bedoeld voor journalisten (freelance of in loondienst) die relatief nieuw zijn op financieel-economisch terrein en meer achtergrondkennis willen opdoen om diepgaander over financiële onderwerpen te kunnen berichten en als ondergrond voor (financiële) onderzoeksjournalistiek.

De basiscursus financiële journalistiek is op 15, 16, 22 en 24 juni in Amsterdam en Den Haag. De kosten bedragen €375 (excl. btw) per deelnemer. Voor freelancers bestaat onder voorwaarden een subsidiemogelijkheid waardoor de eigen bijdrage kan worden teruggebracht tot €150 euro (incl. btw). Daarnaast is er voor NVJ-leden 20% korting.

Inschrijven kan via www.financielejournalistiek.nl. Er is plaats voor maximaal twintig deelnemers. Bij overinschrijving kan om een motivatie worden gevraagd.

De Masterclasses Financiële Journalistiek zijn een initiatief van journalisten voor journalisten. We hebben geen winstoogmerk. Sinds 2010 organiseren we een aantal keer per jaar achtergrondbijeenkomsten voor journalisten over financiële onderwerpen.

De basiscursus financiële journalistiek is mede mogelijk dankzij de regeling Talentontwikkeling van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en samenwerking met het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten en NVJ Academy.

Voor meer informatie: André de Vos, secretaris en coördinator MFJ


 

Contact

Yvonne Dankfort, manager
Myrte Derks, coördinator
020-303 97 39
nvjacademy@nvj.nl
@nvjacademy
Routebeschrijving