Festival van de Journalistiek 2018: Over de grens

zaterdag 22 september 2018, 15.00 - 23.00
Prijs:€ 20,00 

Buitenlandjournalistiek
Top sprekers en workshops

Paradise Papers
Festival
Live muziek
Healty food + consumptie

Onder het thema buitenlandjournalistiek kijken we met een open blik en reiken we een uitgestrekte hand naar de wereld om ons heen. Wat gebeurt er en wat betekent dat voor ons? Zo kun je op het Festival gevluchte journalisten uit Syrië ontmoeten en praten met buitenlandse correspondenten die werken in Nederland. Ook kijken we kritisch naar de huidige berichtgeving over het buitenland en onderzoeken we blinde vlekken. Wat zien we over het hoofd in onze artikelen en programma’s?

Interesse in onderzoeksjournalistiek? Leer dan meer van Airwars over het gebruik van open source data en volg een workshop waarin je meer te weten komt over internationale samenwerkingsprojecten zoals bij de Paradise Papers.

Gedurende de dag is er volop ruimte voor ontmoeting in de prachtige binnentuin en ben je vrij om je eigen keuzes in het programma te maken. Ook serveren we kosteloos gezonde hapjes en een maaltijd. Om het helemaal feestelijk te maken sluiten we de dag af met een duo-interview door de twee talenten Robin de Puy en Nicolaas Veul en is er live muziek.

KOOP JE TICKET NU - SLECHTS 10,-!

Programma en sprekers


Kom naar het Festival voor een bomvol buitenland programma en praat met Fidan Ekiz, Jan Kleinnijenhuis, Natasja Gibbs en Ajouad El Miloudi (Puberruil, de Keuringsdienst van Waarde) e.v.a.

Programma & sprekers

Student journalistiek? Je bent gratis lid zolang je studeert!


Leden van de NVJ krijgen € 10,- korting op het Festival van de Journalistiek. Zolang je studeert ben je gratis lid van de NVJ. Daar heb je veel voordeel van! Naast kortingen op evenementen kan je een Studentenperskaart aanvragen, krijg je als NVJ-lid gratis toegang tot Villamedia voor nieuws, opdrachten, vacatures en stages en ontvang je minimaal 20% korting op cursussen bij de NVJ Academy.

Word nu Studentlid

Vragen over het Festival van de Journalistiek?

Stel ze via Twitter of Facebook! Vers in de Pers, de jongerensectie van de NVJ beantwoordt al je vragen over het Festival via hun eigen social media kanalen. Je kunt terecht op Twitter @versindepers en het ViP evenement op Facebook. #dtv

Naar festivalpagina