Festival van de Journalistiek 2023

vrijdag 30 juni 2023, 14.00 - 21.00

VOL! Het is niet meer mogelijk een ticket te kopen.

 

Kijk op de Festivalpagina voor meer informatie of koop direct je ticket.

Log in via MijnNVJ en koop hier je ticket! € 10,- voor Studentleden; € 25,- voor leden van de NVJ en Auteursbond; € 45 voor niet-leden. Je korting wordt verrekend in de shop bij het afronden van je bestelling.

Ben je nog geen lid van de NVJ? Word nu lid en kies als welkomstgeschenk een gratis ticket voor het Festival van de Journalistiek!

Ben je geen lid van de NVJ en wil je dat ook niet worden, maar wel naar het Festival, registreer hier dan eerst je gegevens. Klik vervolgens op deze ticketpagina op het winkelwagentje waardoor jouw email-adres herkend wordt en je het bestelproces kunt afronden.

Ben je lid van de NVJ? Dan kun je na aanschaf van je ticket hier gratis een introducé aanmelden die nog geen lid is. Zo laat je jouw collega kennismaken met de NVJ! 

Programma

Journalistiek is een vak! Ook nog eens het mooiste vak. Alle reden er een spetterend festival aan te wijden waar jij niet mag ontbreken. Dit jaar komen de grote thema's voorbij: met onder andere de oorlog in Europa (Oleksiy Sorokin over werken aan het front in Oekraïne), het vertrouwen in de journalistiek (Christiaan Triebert van de New York Times), veiligheid op de werkplek (Aïcha Marghadi over de NOS en hoe nu verder). Of je nou freelancer bent of in vaste dienst, programmamaker, fotograaf of schrijvend journalist, ervaren of student; 30 juni is gegarandeerd een dag waar je vol energie en met interessante nieuwe contacten vandaan komt. 

Ga hier naar het volledige programma en lees meer over de sprekers!

  • Pulitzer Prize winnaar Christaan Triebert (The New York Times) gaat met de zaal in gesprek over zijn onderzoeksjournalistiek en in het bijzonder OSINT
  • FTM-hoofdredacteur Eric Smit wordt live op het podium getatoeëerd én geïnterviewd door Chris Helt (hoofdredacteur Villamedia)
  • Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt verzorgt de roast: hoe staat het met de macht en tegenmacht in ons land?
  • Drie fotografen pitchen hun werk en jij bepaalt wie er met de hoofdprijs van doorgaat
  • In Operatie Interview wordt een bekende gast ondervraagd door drie journalisten. Wie precies, houden we nog even geheim
  • ’s Avonds bespreekt Frénk van der Linden het ‘Wantrouwen in de media’

De indeling van de dag

  • Er zijn drie zalen, met de thema’s Inspiratie, Beeld & Geluid en Journalistiek is een vak. 
  • We starten om 2 uur plenair, daarna kun je telkens kiezen uit de drie zalen en verschillende onderwerpen/sprekers. 
  • Het dagprogramma duurt tot 6 uur, daarna is er een diner/netwerkpauze. Het avondprogramma start om half 8.
  • We sluiten af met een borrel.

Hou vooral de website, onze nieuwsbrieven en de socials in de gaten om op de hoogte te blijven!

Ticketbevestiging

Handig om te weten: na het bestellen van je ticket ontvang je een factuur per mail. Dit is tevens de bevestiging van jouw deelname aan het festival. Je ontvangt dus niet nog apart een digitaal toegangsbewijs. Met de betalingsbevestiging kom je automatisch op onze deelnemerslijst te staan.

Voorwaarden annuleren

Je kunt tot 14 dagen van te voren kosteloos annuleren. Bij afmelden binnen 14 dagen voor aanvang van het festival wordt het ticketbedrag niet geretourneerd.

Ticket gekocht? Nodig gratis een collega uit

Heb jij als NVJ-lid een ticket voor het Festival van de Journalistiek gekocht en wil je een collega die niet lid is gratis als introducé meenemen? Dat kan!

Nodig je collega uit

Word NVJ lid en kom gratis naar het Festival van de Journalistiek

Ben jij nog geen NVJ-lid? Meld je nu aan als lid en kies een gratis ticket voor het Festival van de Journalistiek als welkomstgeschenk bij je aanmelding! Uiteraard profiteer je ook meteen van alle andere voordelen.

Kies je lidmaatschap