Geheimen van het Binnenhof: een introductie in de parlementaire journalistiek

donderdag 30 september 2021, 19.00 - 22.30

**VOL**
Geef je op voor de reservelijst en stuur een mail naar mkoning@nvj.nl.

Ontrafel de geheimen van het Binnenhof, leer de Nieuwspoort-code kraken en ontdek hoe je journalist wordt in politiek Den Haag. De sectie Vers in de Pers gaat met de nieuwe generatie politiek verslaggevers in gesprek over hun werk in Den Haag.

Programma

Lamyae Aharouay (31, politiek verslaggever NRC), Charlotte Nijs (32, politiek verslaggever Hart van Nederland) en Thomas van Groningen (31, radioverslaggever BNR) vertellen hoe ze op de politieke redactie terecht zijn gekomen, hoe je omgaat met informatie van spindoctors en wie toch al die goed ingevoerde bronnen zijn.
Het debat staat onder leiding van Youssra Oulad Messaoud en Mats Cooper. Na het debat is er tijd om na te praten in de bar van Nieuwspoort. Ben je ViP-lid? Dan krijg je twee gratis drankjes en een borrelhapje.
Nog geen lid? Geen punt, meld je nu aan. Studenten zijn gratis lid van de NVJ.

19.00    inloop met een drankje en hapje
19.30    start debat
21.00    napraten en netwerken met een drankje en hapje

Voor wie?

Deze bijeenkomst is speciaal georganiseerd voor voor starters en studenten journalistiek, maar ook andere journalistiek geïnteresseerden zijn van harte welkom. Deelname is gratis.

Corona

Bij dit event moeten wij gebruik maken van testen voor toegang. Je moet daarom een coronatoegangsbewijs hebben (via de Coronacheck-app bijvoorbeeld). Meer info hierover vind je op: Coronatoegangsbewijs voor evenementen met CoronaCheck | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl

Lamyae Aharouay


Charlotte Nijs


Thomas van Groningen


Studenten zijn gratis NVJ lid

Studeer je journalistiek dan ben je gratis lid van de NVJ! Je hoort dan bij Vers in de Pers, de jongerensectie van de NVJ. Je krijgt toegang tot villamedia.nl, je wordt uitgenodigd voor borrels en je kunt je Studentenperskaart aanvragen.

Studentlidmaatschap