Gemeenteraadsverkiezingen 2018: Wie informeert de kiezer?

donderdag 23 november 2017, 15.00 - 18.00

In het kader van de Gemeenteraadsverkiezingen 2018 zoomt het NVJ platform Gemengd Bedrijf * in op de rol van de lokale en regionale journalist in relatie tot de steeds nadrukkelijkere rol van communicatieprofessionals en voorlichters van gemeenten, zoals Den Haag.

Nemen communicatieprofessionals het stokje over van journalisten?

Teruglopende budgetten voor redacties van lokale en regionale media lijkt een onomkeerbare trend. Tegelijkertijd investeren gemeenten steeds meer middelen in hun communicatieafdelingen om de teruggang van informatie op te vangen. Wat betekent dit voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen?

Zijn journalisten in deze tijd van decentralisatie van overheidstaken nog wel voldoende in staat hun lokale vertegenwoordigers kritisch te bevragen en verslag te doen van politieke ontwikkelingen?

Zijn communicatieprofessionals aan de andere kant wel geëquipeerd om de burgers in hun gemeenten onafhankelijk te informeren en bepaalde journalistieke functies op zich te nemen of te faciliteren?

Op het evenement zoomt het Platform in op de ontwikkelingen in de stad Den Haag. Door verschillende perspectieven op dit thema te presenteren zal vervolgens een discussie worden gevoerd.

Programma

Inloop 15.00 uur, aanvang 15.30 uur

Moderator: Bart Cosijn

Met als gasten:

  • Maryse Ducheine (directeur communicatie gemeente Den Haag)
  • Maarten Brakema (politiek verslaggever Omroep West)
  • Herman Rosenberg (hoofdredacteur Den Haag Centraal)
  • Quint Kik (Onderzoeker bij Stimuleringsfonds voor de Journalistiek)

* Het NVJ platform Gemengd Bedrijf is het platform voor NVJ leden die zowel journalistieke werkzaamheden, in loondienst of als freelancer, als commerciële of (corporate) communicatie werkzaamheden zoals woordvoering hebben verrichten. Dit platform faciliteert ontwikkeling en organiseert evenementen voor mensen die op dit snijvlak werken of hier in geïnteresseerd zijn.

Aanmelden

Deelname aan het evenement is gratis. Leden en niet-leden zijn van harte welkom.

Log voor het aanmelden altijd eerst in bij Mijn NVJ, dan zijn onderstaand je gegevens deels al ingevuld.

NVJ Ledenservice

Bel ons op 020-303 97 00

(ma t/m vr van 09:00 tot 17:00 uur)


Contactformulier