Ijsjestour publieke omroepen KRO-NCRV

dinsdag 4 juni 2019, 11.30 - 13.30

Vaste, payroll of freelance omroepmedewerker? Graag gaan we met je in gesprek en beantwoorden we je vragen. Kom een ijsje halen en neem je collega’s mee!

Vanaf dinsdag 21 mei tot en met dinsdag 4 juni bezoeken vertegenwoordigers van de NVJ en FNV verschillende locaties op het Mediapark, bij diverse omroep, om in gesprek te gaan met de programmamakers en facilitair personeel met als doel het inwinnen van informatie en ervaringen over werk en arbeidsvoorwaarden.

De publiek omroep, juist nu!

In het afgelopen jaar zijn de NVJ en programmamakers op diverse momenten in actie gekomen tegen de voorgenomen bezuinigingen en voor de versteviging van de positie van de programmamakers. 'Het is nu tijd om door te pakken', aldus de omroepsecretaris. 'De programmamakers werken aan een product waar ze trots op mogen zijn. Het is hoog tijd dat iedereen bij de publieke omroep daarvan bewust is en dat de rest van Nederland dat ook in gaat zien, voor het te laat is.'

Petitie en ijsjestour

Om die reden zijn de NVJ en FNV petitie “De Publieke Omroep, juist nu” gestart. In de komende weken bezoeken de NVJ en FNV verschillende omroeplocaties om in gesprek te gaan met omroepmedewerkers. Ook worden zij opgeroepen om de petitie te ondertekenen voor een omroep met voldoende financiering om programma's te maken. 

Kom op een van de volgende dagen een ijsje halen en neem je collega’s mee:

  • Donderdag 23 mei, 11.30 tot 13:30 uur, Bar Boon, Mediapark Hilversum
  • Dinsdag 28 mei, 11.30 tot 13:30 uur, VARA/BNN/VPRO, Mediapark Hilversum
  • Dinsdag 4 juni, 11.30 tot 13:30 uur, KRO/NCRV, 's-Gravelandseweg 80, Hilversum

Je hoeft je niet aan te melden en de ijsjes zijn gratis.

Lees hier de achtergrondartikelen: 

https://www.nvj.nl/nieuws/ijsjestour-publieke-omroep-juist-nu

https://www.nvj.nl/nieuws/oproep-minister-slob-investeer-publieke-omroep