Ijsjestour publieke omroepen NPO

dinsdag 2 juli 2019, 11.30 - 13.30

Vaste, payroll of freelance omroepmedewerker? Graag gaan we met je in gesprek en beantwoorden we je vragen. Kom een ijsje halen en neem je collega’s mee!

Vanaf dinsdag 2 juli bezoeken vertegenwoordigers van de NVJ en FNV de NPO, om in gesprek te gaan met de programmamakers en facilitair personeel met als doel het inwinnen van informatie en ervaringen over werk en arbeidsvoorwaarden.

De publiek omroep, juist nu!

In het afgelopen jaar zijn de NVJ en programmamakers op diverse momenten in actie gekomen tegen de voorgenomen bezuinigingen en voor de versteviging van de positie van de programmamakers. 'Het is nu tijd om door te pakken', aldus de omroepsecretaris. 'De programmamakers werken aan een product waar ze trots op mogen zijn. Het is hoog tijd dat iedereen bij de publieke omroep daarvan bewust is en dat de rest van Nederland dat ook in gaat zien, voor het te laat is.'

Petitie en ijsjestour

Om die reden zijn de NVJ en FNV petitie “De Publieke Omroep, juist nu” gestart. De NVJ en FNV bezoeken verschillende omroeplocaties om in gesprek te gaan met omroepmedewerkers. Ook worden zij opgeroepen om de petitie te ondertekenen voor een omroep met voldoende financiering om programma's te maken. 

Kom ook een ijsje halen en neem je collega’s mee.

Je hoeft je niet aan te melden en de ijsjes zijn gratis.

Lees hier de achtergrondartikelen: 

https://www.nvj.nl/nieuws/ijsjestour-publieke-omroep-juist-nu

https://www.nvj.nl/nieuws/oproep-minister-slob-investeer-publieke-omroep