Mag Inspiration Day 2022

vrijdag 4 november 2022, 09.00 - 17.00

Vrijdag 4 november vindt de derde editie van de Mag Inspiration Day plaats in B.Amsterdam, een grootschalig evenement voor magazinemakers. De organisatie is in handen van de Magazine Media Associatie (MMA) en de NVJ. Deze samenwerking is opgezet om mediaprofessionals de gelegenheid te bieden een dag lang kennis en inspiratie op te doen over de magazinebranche.

Magazinemakers worden tijdens de Mag Inspiration Day bijgepraat over de nieuwste mediatrends, kunnen netwerken en zich laten inspireren door buitenlandse topsprekers, zoals onder andere Marie-Pierre Lannelongue van Le Monde en Nicholas Blechman, creative director The New Yorker.

Verder kun je verwachten:

  • Cécile Koekkoek van de Volkskrant
  • Saskia Smith en Martine de Vente van Tis hier geen Hotel
  • Rob Goossens (Veronica/Superguide/RTL Boulevard) geïnterviewd door onze eigen Villemedia-hoofdredacteur Chris Helt
  • Illustrator Jip van den Toorn geïnterviewd door journalist Milou Deelen
  • Maya-Nora Saaid over TikTok journalistiek
  • Marieke van de Rakt van bureau Yoast over SEO
  • Debby Gerritsen als dagvoorzitter

De dag zal worden afgesloten met de feestelijke uitreiking van de Mercurs in de categorieën Artdirection, Reportage en Magazinemerk van het Jaar. Prijsuitreikers zijn Mercurs juryvoorzitter Arno Kantelberg en columnist Marcel van Roosmalen. Uiteraard is er een borrel aan het einde van de dag.

De drie genomineerden voor de Mercur Reportage van het Jaar en Mercur Magazinemerk van het Jaar presenteren hun succesvolle cases. De genomineerden voor Artdirection van het Jaar worden op de locatie tentoongesteld.

Bekijk hier het hele programma.

De toegangsprijs voor de Mag Inspiration Day is € 65,- voor leden van de MMA of de NVJ en € 115,- voor niet-leden. Koop je tickets hier.
 

 


Met onder anderen Rob Goossens, Milou Deelen, Chris Helt, Maya-Nora Saaid en Marcel van Roosmalen

Tickets