Masterclass Bas haan & Joost Oranje en workshop Security Awareness Experience

woensdag 6 mei 2020, 13.30 - 15.00
woensdag 6 mei 2020, 15.00 - 17.00
Je bent ingelogd. Hieronder wordt je prijs getoond.
Prijs:€ 50,00  Je ontvangt € 0,00  korting

Een middagprogramma bestaande uit een Masterclass en een workshop.

Een masterclass van twee grote namen in de Nederlandse onderzoeksjournalistiek. Loep- en Tegel-winnaar Bas Haan, Journalist van het Jaar in 2015, die naam maakte met onthullingen over onder meer de Schiedammer Parkmoord, de Deventer Moordzaak, de Teevendeal. En zijn Nieuwsuur-hoofdredacteur Joost Oranje, zelf prijswinnend onderzoeksjournalist in zijn NRC-tijd. Waar versterken zij elkaar? Waar botsen hun belangen? Een inspirerend inkijkje in hun succesvolle samenwerking. Bas en Joost beantwoorden vragen van deelnemers over hun rollen en verantwoordelijkheden.

Hoe voorkom je dat buitenstaanders bij jouw geheime onderzoeksresultaten kunnen komen? Dat kwaadwillenden je contacten met beschermde bronnen ontdekken? Welke digitale sporen laat een journalist eigenlijk na op het wereldwijde web, zonder dat te beseffen? En tegelijkertijd, hoe vind je nou juist dat soort sporen van anderen, in belang van je onderzoek en waarheidsvinding? Een praktische, interactieve workshop, die alle nonchalance wegneemt.

Trainer: Certified Secure

Certified Secure is opgericht om de groeiende vraag naar praktisch toepasbare IT-security kennis en vaardigheden te beantwoorden en te promoten. Het bedrijf staat voor openheid en transparantie en deelt zijn kennis om IT-security voor iedereen op een aantrekkelijke manier toegankelijk te maken. Met state of the art kennis, dankzij een uitstekend internationaal netwerk.

Naar homepage Zoek het uit - Leidinggeven aan journalistiek onderzoek