Masterclass De energiemarkt ontleed

dinsdag 17 mei 2022, 12.15 - 17.00

Negatieve olieprijzen tijdens de coronacrisis en nu torenhoge energieprijzen door de oorlog in Oekraïne en de sancties tegen Rusland. In een korte masterclass op dinsdag 17 mei gaan we in op de werking van de energiemarkt. Wie zijn de kopers en verkopers, hoe werkt de markt (spot, day ahead, termijn), waar zijn de voorraden en de opslagfaciliteiten en wat betekenen de huidige prijzen voor de energietransitie?

Op de masterclass spreken Lucien Wiegers (head of trading Eneco Energy Trade), Lucia van Geuns (strategisch adviseur energie HCSS) en Martien Visser (lector energietransitie Hanzehogeschool Groningen). De masterclass wordt gehouden bij Eneco in Rotterdam en duurt van 13 tot 16.30 uur. Vanaf 12.15 uur is er lunch, na afloop is er mogelijkheid de handelsruimte van Eneco te bezoeken.

Deelname kost €75 (excl. btw). Voor freelancers is een korting van 50% mogelijk. Er is plaats voor maximaal 25 deelnemers. Het gaat om een achtergrondbijeenkomst op basis van Chatham House Rules.

Deze masterclass is mede mogelijk dankzij de regeling Talentontwikkeling van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en maakt deel uit van een serie bijeenkomsten over de financiën van de energietransitie.

Inschrijven kan op www.financielejournalistiek.nl

Voor meer informatie: André de Vos, coördinator, info@financielejournalistiek.nl

Meer informatie & contact

Mail naar nvjacademy@nvj.nl
Bel ons op 020-303 97 39
Volg de NVJ Academy op Twitter @nvjacademy en Facebook