Masterclass Financiering Energietransitie

woensdag 16 mei 2018, 09.00 - 17.00

Om de klimaatdoelen van Parijs te halen is een energietransitie nodig. Dat is technisch een grote opgave, maar vooral ook financieel. Hoe groot is die financiële opgave en wie gaat er betalen? En wat betekent de transitie voor bedrijven die er middenin staan en voor de financiële sector?

Daarover gaat de Masterclass Financiering Energietransitie op woensdag 16 mei. Met onder meer Paul Koutstaal van het Planbureau voor de leefomgeving, die de kosten optelt en uitsplitst. Simon Zadek (Verenigde Naties, voormalig adviseur China op gebied van klimaat en duurzaamheid), die vanuit mondiaal perspectief schetst wat elke financieel journalist over dit onderwerp moet weten. Irene Heemskerk van De Nederlandsche Bank duikt in stranded assets, groene bubbels en de gevolgen voor verslaglegging en toezicht. En Erik van de Brake van PGGM legt uit hoe beleggers op de energietransitie inspelen.

Deelname aan de masterclass kost 175 euro (excl. btw). Er is plaats voor maximaal 25 deelnemers. De masterclass duurt de hele dag en wordt gehouden bij PBL in Den Haag.
Zie voor het complete programma en inschrijven: www.financielejournalistiek.nl

Voor meer informatie André de Vos, coördinator, 030 - 294 00 01.

Contact NVJ Academy

Yvonne Dankfort, manager
Myrte Derks, coördinator
020-303 97 39
nvjacademy@nvj.nl
@nvjacademy
Routebeschrijving