Masterclass Pensioenen

dinsdag 14 november 2017, 09.00 - 17.00

Het nieuwe pensioenstelsel: wensen en (on)mogelijkheden

Het pensioenstelsel moet op de schop, want de dekkingsgraden blijven laag en de discussie over de eerlijke verdeling van het pensioengeld houdt aan. Het nieuwe kabinet wil al een nieuw stelsel in 2020. Op deze masterclass voor journalisten bespreken we de opties en voorstellen voor stelselwijziging en de effecten van reeds ingezette veranderingen.


Sprekers zijn onder meer Kees Goudswaard, hoogleraar economie en voorzitter van de SER-commissie toekomst pensioenen, MN-bestuursvoorzitter René van de Kieft, pensioenonderzoekster Marike Knoef en de toezichthouders van DNB. We gaan in op de plannen van politiek en SER en we horen de praktische visie van de sector. Zijn al die gewenste veranderingen ook uitvoerbaar? Met de Pensioen Sim van Cardano zetten we de journalist in de stoel van de beleggende pensioenbestuurder.
Tijdens de masterclass hanteren we de Chatham House rules.

De masterclass is op dinsdag 14 november in Den Haag bij de SER. Deelname kost 175 euro excl. btw. Er is plaats voor maximaal 25 journalisten. Zie voor het programma en inschrijving financielejournalistiek.nl.

*De masterclass was eerder gepland op 10 oktober, maar uitgesteld wegens de presentatie van het regeerakkoord.

Voor meer informatie André de Vos, coördinator, 030-294 00 01.

Contact & Service NVJ Academy

Yvonne Dankfort, manager
Myrte Derks, coördinator
020-303 97 39
nvjacademy@nvj.nl
@nvjacademy
Routebeschrijving