Medische cursus - Levensreddende handelingen

vrijdag 13 april 2018, 09.30 - 17.00

Het is helaas niet meer mogelijk om je voor deze cursus in te schrijven, de volgende is op september!

Deze medische opfriscursus is bedoeld voor iedereen die de training Verslaggeving in Conflictgebieden heeft gevolgd of voor hen die vergelijkbare trainingen hebben gedaan. Kennis en vaardigheden op dit specifieke gebied zakken weg na verloop van tijd. Het levensreddend handelen is nu eenmaal geen routine. De eerste 10 tot 15 minuten zijn cruciaal voor het overleven van een ernstige verwonding. Als medische faciliteiten niet beschikbaar of bereikbaar zijn is men aangewezen op de eigen kennis en vaardigheden.

Super realistische situaties, begin van de dag in paniek, eind van de dag in control.

Inhoud

Tijdens het ochtenddeel is er opfrissing en verankeren van kennis en handelingen. Daarna wordt het levensreddende protocol behandeld inclusief praktijk. Wat te doen bij een verwonding door  een aanslag of beschieting. In de middag wordt het protocol in diverse scenario’s verder geoefend om er zoveel mogelijk routine in te brengen. Verder zal er aandacht zijn voor verkeersongevallen, nog altijd het grootste risico in conflictgebieden.

De docent

De cursus zal worden gegeven door Ruben Venetiaan. Hij heeft veel ervaring opgedaan binnen de Nederlandse Defensie organisatie. Maar in de afgelopen jaren heeft hij als zelfstandig trainer/coach voornamelijk civiele organisaties getraind zoals; Het ICC, BuZa, het IICI, de Landelijke Eenheid, NGO’s, de VN maar ook zelfhulp (ZHKH) tijdens de NVJ Academy-training Verslaggeving in Conflictgebieden.

Elke (foto)journalist zou deze cursus moeten doen, het kan je leven redden en dat van een ander.

Kosten

  • Prijs niet-leden € 295,- / Prijs 20% korting € 236,- / Prijs 30% korting € 206,50
  • Alle cursussen van de NVJ Academy zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de NVJ.
  • Leden van de NVJ, NVF, Nieuwspoort en De Coöperatie ontvangen 20% tot 30% korting op de toegangsprijs. Je ledenprijs is zichtbaar wanneer je bent ingelogd.
  • Kosten zijn vrij van BTW en fiscaal aftrekbaar.

Overige informatie

  • Bij de cursus zijn koffie/thee en een lunch inbegrepen.
  • Maximaal 8 deelnemers.
  • Voor vragen kun je contact opnemen met Yvonne Dankfort van de NVJ nvjacademy@nvj.nl

Incompany

Bij inschrijving van 6-8 personen van eenzelfde organisatie bestaat er de mogelijkheid om de cursus "incompany" te houden. Neem hiervoor contact met ons op via nvjacademy@nvj.nl of bel 020-3039 739.

Heb je een vraag over de Medische cursus?

Blijf er niet mee zitten! Vul het formulier in, mail of bel de NVJ Academy 020-303 97 39.

Wil je teruggebeld worden? Vul dan je telefoonnummer in.

Contact

Mail nvjacademy@nvj.nl
Bel 020-3039739
Twitter @nvjacademy