Mentor Speeddate met Henk van Ingen

vrijdag 16 november 2018, 13.00

Ben je net afgestudeerd en zoek je nog je weg op de journalistieke arbeidsmarkt? Maak dan een afspraak voor een Mentor Speeddate! Op 16 november is Henk van Ingen een uur jouw persoonlijke mentor als het gaat om regiojournalistiek.

Overweeg je om je te specialiseren in dit vakgebied of heb je casus waar je advies bij nodig hebt? Reserveer dan NU je plek voor deze date! Het kost je slechts € 10,-.

Profiel mentor Henk van Ingen

Beroep: Verslaggever Dagblad BN DeStem

Ik ben 46 jaar en werk al 17 jaar voor BN DeStem. Als verslaggever, chef van een regioredactie, eindredacteur en als adjunct-hoofdredacteur. Ook heb ik een half jaar als verslaggever bij de GPD gewerkt en als freelancer voor onder meer het Algemeen Dagblad.

Waarom wil je mentor zijn?

Het lijkt me erg leuk een beginnend journalist een stapje verder te helpen bij zijn ontwikkeling en te helpen bij een opdracht. Ondanks dat er prima opleidingen zijn, leer je dit vak pas echt in de praktijk. Ik heb stagiairs begeleid en heb daar altijd veel voldoening uit gehaald.

Wat kan je starters leren?

Ik denk dat ik op het gebied van regioverslaggeving een schat aan ervaring meebreng. Waarbij ruimtelijke ordening, onderzoeksjournalistiek en politieke verslaggeving mijn bijzondere belangstelling hebben. Uiteraard ben ik inmiddels aardig thuis op het gebiedvan internet en social media. De afgelopen twee jaar heb ik in de jury van de Tegel gezeten voor de categorie Interview.

Sociale media?

Facebook: henk.ingen.7
Twitter: @HenkvIngen
LinkedIn: Henk van Ingen

Ook lid worden van de NVJ?

Wil je ook een Mentor speeddate maar ben je nog geen lid van de NVJ? Word dan nu lid! Je profiteert direct van de voordelen.

De eerste 3 maanden van je lidmaatschap zijn gratis en je ontvangt het nieuwste Zilveren Camera boek of het boek Journalist & Recht. Je bent al Basislid voor € 14,95 per maand.

Nog meer voordelen van je lidmaatschap:

  • Drie uur juridisch advies per jaar
  • NVJ Perskaart € 49,95 per jaar
  • 20% korting op de NVJ Academy
  • Jaarlijks Zilveren Cameraboek
  • Loopbaan, salaris en zelfstandigenadvies
  • Marktplaats voor opdrachten en vacatures
  • Volledig toegang tot Villamedia
  • Korting op de politieperskaart
  • Korting op verzekeringen
Lid worden