Mentor Speeddate met Ton van Dijk

vrijdag 21 september 2018, 13.00

Ben je net afgestudeerd en zoek je nog je weg op de journalistieke arbeidsmarkt? Maak dan een afspraak voor een Mentor Speeddate! Op 21 september is Ton van Dijk een uur jouw persoonlijke mentor als het gaat om het schrijf- en montagetechnieken.

Overweeg je om je te specialiseren in dit vakgebied of heb je casus waar je advies bij nodig hebt? Reserveer dan NU je plek voor deze date! Het kost je slechts € 10,-.

Profiel mentor Ton van Dijk

Werk en opdrachtgevers

Beroep: Freelance journalist

Inzake mijn werk als docent journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen ben ik al gepensioneerd.  Ik heb eveneens les gegeven aan de School voor Journalistiek te Utrecht en verzorg nog steeds voor de opleiding Journalistiek voor Academici de cursus reportage.  Naast dat werk was en ben ik nog steeds freelancer. Vaak voor HP/de Tijd, nu HP/de Tijd Magazine, incidenteel ook voor diverse bladen en kranten.

Waarom wil je mentor zijn?

Ik wil mentor zijn omdat ik het altijd heel waardevol en inspirerend vind om dat wat ik aan praktische kennis heb opgedaan door te geven. Ik ben een oude rot in het vak. Ik heb naast veel grote reconstructies van familiedrama’s bijna alle soorten journalistiek bedreven. Research over de geldstromen van Philips, corruptie bij politie en bouw- en woningtoezicht , de lekkende uranium opwerkingsfabriek te Mol, vervoer gevaarlijke stoffen et cetera. Lange tijd heb ik de zittingen van de Medische Tuchtcolleges gevolgd voor HP/de Tijd, de bundeling daarvan verscheen in het boek ‘Medische Missers’ Van mijn stukken zijn er een aantal gebundeld in mijn boeken: ‘Hier gebeurt nooit iets’ en ‘Sterke verhalen’. Ik ben ook nog een aantal jaren hoofdredacteur geweest van Nieuwe Revu en later Panorama.

Wat kan je starters leren?

Ik kan een starter een schat aan ervaring bieden, ik vind het heel leuk en zinvol om schrijf- en montagetechnieken te bespreken, schema’s te maken hoe je een stuk opzet, hoe je je aantekeningen het beste voorbereidt en verwerkt. Ik kan, denk ik, ook vrij goed stukken beoordelen en advies geven waar het beter en/of anders kan. En ik heb vaten vol praktische tips voorhanden.

Ook lid worden van de NVJ?

Wil je ook een Mentor speeddate maar ben je nog geen lid van de NVJ? Word dan nu lid! Je profiteert direct van de voordelen.

De eerste 3 maanden van je lidmaatschap zijn gratis en je ontvangt het nieuwste Zilveren Camera boek of het boek Journalist & Recht. Je bent al Basislid voor € 14,95 per maand.

Nog meer voordelen van je lidmaatschap:

  • Drie uur juridisch advies per jaar
  • NVJ Perskaart € 49,95 per jaar
  • 20% korting op de NVJ Academy
  • Jaarlijks Zilveren Cameraboek
  • Loopbaan, salaris en zelfstandigenadvies
  • Marktplaats voor opdrachten en vacatures
  • Volledig toegang tot Villamedia
  • Korting op de politieperskaart
  • Korting op verzekeringen
Lid worden