NVJ goes IDFA

vrijdag 16 november 2018, 13.00 - 23.55

Schaar je in de voorhoede van de digitale vertelkunst tijdens het Internationale Documentaire Festival Amsterdam IDFA. Op 16 november gaan we met de NVJ naar Doclab (in De Brakke Grond), het event binnen IDFA voor professionals waar filmische verhaaltechnieken aan bod komen en kun je met korting naar deze twee films in Tuschinski: 'The Waldheim Waltz' en 'Bellingcat – Truth in a Post-Truth World'.

13:00 uur Doclab: Industry meeting over interactive storytelling

Doclab is het onderdeel van IDFA voor professionals met kunstwerken over storytelling en het hele festival gratis toegankelijk. Het thema is The Humanoid Cookbook. Het is een tiendaagse tentoonstelling die ontworpen is als een virtueel restaurant met meer dan 30 interactieve documentaires, live-evenementen en interactieve diners, meer informatie hierover vind je op doclab.org. Om 13 uur is er een meeting met kunstenaars over de rol van technologie, het verhaal en het publiek. Als je gebruik wilt maken van de kennisuitwisseling op dit gebied moet je er zeker bij zijn.

Wil je hier bij zijn?
Stuur in dat geval zo snel mogelijk een mail naar simon@trommelmedia.nl, aangezien er een beperkt aantal plaatsen voor ons is gereserveerd.

18:00 uur in Tuschinski 1: The Waldheim Waltz
De film gaat over het SS-verleden van Kurt Waldheim, de Oostenrijkse president van 1986 tot 1989, die de beschuldigingen over zijn SS-verleden afdeed als ‘alternative facts’ en ‘schaamteloze retoriek’. Hoe dicht ligt dat bij politici die media betichten van fake news, terwijl geweld tegen journalisten oploopt, bijvoorbeeld in Duitsland en de VS. De film bevat veel nieuwsfragmenten uit de tijd van Waldheims presidentschap en is met het huidige opkomend antisemitisme zeer actueel. Meer informatie over deze film.

Tickets? Hier vind je de bestellink. NVJ leden krijgen vanaf 1 november EUR 2,50 korting door de kortingscode in te vullen die in de NVJ Nieuwsbrief van 1 november staat

19.30 uur: Borrel in Café De Jaren, Nieuwe Doelenstraat 20-22.

De NVJ biedt je graag een drankje aan in het hart van het festival, Café De Jaren, dat fungeert als het festivalcafé, voordat de nieuwe film begint. De Jaren is vier minuten lopen van Tuschinski. Tot circa 20:45 uur.

21.00 uur in Tuschinski 1: Bellingcat – Truth in a Post-Truth World
De tweede film die je ziet is Bellingcat – Truth in a post-truth world van VPRO programmamaker Hans Pool. De documentaire, die op deze avond in wereldpremière gaat, geeft een uniek beeld van onderzoekscollectief Bellingcat, dat onder meer de Russische betrokkenheid bij MH17 aantoonde. Na afloop van de film wordt Bellingcat oprichter Eliot Higgins op het podium van Tuschinski geïnterviewd door IDFA-directeur Orwa Nyrabi. Een unieke kans om meer te weten over civil journalism in zaken als MH17 en kinderporno. Meer informatie over deze film.

Tickets? Hier vind je de bestellink. NVJ leden krijgen vanaf 1 november EUR 2,50 korting door de kortingscode in te vullen die in de NVJ Nieuwsbrief van 1 november staat. 

NAAR VERWACHTING ZIJN DE BIOSCOOPTICKETS SNEL UITVERKOCHT; KOOP DUS SNEL JE TICKET OP 1 NOVEMBER.