Omroepdebat: 'De waarheid bestaat niet'

dinsdag 28 maart 2017, 18.00 - 21.00

Op dinsdag 28 maart a.s. organiseert de NVJ sectie Omroep in samenwerking met Beeld en Geluid het debat ‘De Waarheid bestaat niet.’

NPO-voorzitter Shula Rijxman gooide eind vorig jaar de knuppel in het hoenderhok, na de ‘onverwachte’ Brexit en de verkiezing van Donald Trump tot President van de Verenigde Staten:
“Ik stel mezelf de vraag of we alle geluiden serieus nemen en laten zien en horen. Of we wel de juiste onderwerpen agenderen in onze programma’s”, schreef ze in de krant.

Inmiddels zijn we een paar maanden later en is de vraag of de Publieke Omroep deze handschoen heeft opgepakt? Programmamakers, beleidsmakers, omroepbazen en hoofdredacteuren gaan naar aanleiding van deze stelling onder leiding van Caroline van den Heuvel met elkaar in debat over de volgende stellingen:

  • De Publieke omroep is doorgeslagen om de gewone burger aan het woord te laten
  • Publieke omroep is te weinig de waakhond van de democratie 
  • Publieke omroepen verschillen te weinig van elkaar

Programma 

Ontvangst 18.00, programma van 18.30 - 20.00 uur, napraten en borrel van 20.00 - 21.00 uur (let op: betaalde consumpties alleen afrekenen met contant geld).

Inleiding door Shula Rijxman 

Debatleider: Caroline van den Heuvel, co-host is Lammert de Bruin, beiden van EenVandaag

Het panel zal bestaan uit:

  • René van Brakel, hoofdredacteur EenVandaag
  • Jan Eikelboom, journalist Nieuwsuur
  • Bert Huisjes, hoofdredacteur WNL 

Aanmelden

Deelname aan het evenement is gratis. Leden en niet-leden zijn van harte welkom.

Tip: log voor het aanmelden altijd eerst in bij Mijn NVJ en pas je voorkeuren aan, dan hoef je je gegevens niet in te vullen (meer info hierover).

Contact ledenservice