De regio vecht terug

woensdag 25 april 2018, 13.00 - 18.00

Als het over regionale journalistiek gaat, is de toon vaak bezorgd. Maar in de regio gebeuren massa’s mooie dingen. Tijdens het congres De Regio Vecht Terug gaan we de successen vieren, geleerde lessen delen en vooral met een frisse blik naar de toekomst kijken. Van regionale onderzoeksjournalistiek tot innovatieve start-ups en veelbelovende samenwerkingen. 25 april wordt ook een grootschalig verkiezingsonderzoek naar de invloed van nieuws rondom de gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd en aangeboden aan minister Arie Slob.

De Regio Vecht Terug is een initiatief van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en wordt georganiseerd in samenwerking met de NVJ. Als lid van de NVJ kan je tickets kopen met korting – €15,- in plaats van €20,- (inclusief consumptiemunten). In de NVJ-ledenbrief van 5 april wordt de kortingscode meegestuurd.

Van de straat naar de Raad

16.00-17.00 uur - Van de straat naar de Raad

De NVJ organiseert in het kader van haar campagne "Regiojournalistiek heeft een prijs" onder leiding van Klaske Tameling een debat met journalisten en lokale bestuurders. Hiervoor hoef je je niet apart aan te melden. Kijk hier voor meer informatie over dit debat.